Milyen rövidszőrű, gyerekszerető, jó házőrző kutyát ajánlanátok kertesházba?
A labrador nem j házőrző, őt kifejezetten alkalmatlan rá.
Roti, dobi, németjuhász, belga juhász ...
Egyértelműen német dog. Nagyon sok jót hallottam róla!!! Nem kifejezetten házőrző típus, de azért az ember kétszer meggondolja, hogy belépjen -e az udvarba. A gyerekeket pedig kifejezetten imádja.
Hosszúszőrű, de nagyon bevált az angol szetter. Kisgyerekhez. Kevésbé őriz. Valamelyikbe erősebb mindegyik. Vagy nagyon barátságos, vagy nagyon jó őrző.
Vizsla?
Nem kötözködök, de a labrador akkor sem házörzésre való, tudom nekem van ... de gyerekeket (én mindenki mást is) tényleg imádja.
A belga juhásznak 4 fajtája van, a malinois például rövidszörű.
És egy kutya sem bántja a gyereket (se a doberman, se a roti) ugyanis ez semmi más mint szocializáció, jó idegrendszer és képzés kérdése.
Elsőre nekem is a boxer és a német dog jutott eszembe. A rotweiler és dobbermann valóban nem gyerek mellé ajánlott fajták. Egyébként egy kutya sem való gyerek mellé, ha a gazda úgy képzeli a kutya gyerek kapcsolatot, hogy nyugodtan csinálhat a kisgyerek a kutyával, amit csak akar, vagy ha arra számít, hogy majd a gyerekre a kutya vigyáz. Kutyát és kicsi gyermeket is meg kell tanítani, hogyan viszonyuljon a másik felé, és természetesen felügyelet nélkül sosem szabad együtt hagyni őket. Nekünk 2 cane corsónk van, imádják a kisgyermekünket és a nagyobbakat is. A corso rövid szőrű, kitűnő házőrző, és a saját család gyermekét imádja, hallottam olyan esetről is, amikor a szülői szigort a gyerek védelmével reagálta le. Idegen gyerekkel nem feltétlenül barátságos, nálunk az egyik corso minden gyerekért csöpög, a másik idegen gyereket nem kedvel, de a sajátunkért bolondul.
Labrador gyermekcentrikus, de valóban nem őrzésre való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!