Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nektek szoktak random beszólni...

Nektek szoktak random beszólni, mikor kutyát sétáltattok?

Figyelt kérdés

Ma történt , séta közben:

Labrador - vizsla keverék kutyám van, és városban, mellékutcákban gyakran galambokba botlunk. Ilyenkor a kutyában egyből elkezd dolgozni az ösztön. Nem rohan oda, de látszik rajta, le sem veszi a szemét a galambokról, úgy jön mellettem.

Erre ma, arra jött egy alak és felvilágosított, hogy a kutya nyilván vadászna. Mondom igen, de ezt az ösztönét most sajnos nem élheti itt ki. Erre a tag: persze, még ezt a keveset is el akarom venni tőle, nem? Elnézve a figurát, valami évtizedes alkoholista lehetett, aki nyilván kapva kapott az alkalmon, hogy valakinek jól megmondhassa a tutit... Néztem rá csodálkozva, majd mondtam, hogy "nekem ez nem célom"

Kicsit bizarr volt, bár velem akkor történik ilyen, ha teljes éjszakai műszak után megyek le pl a kutyával reggel, fáradtan. Olyankor valahogy folyton betalálnak az idióták, és nem értem, miért.

20/L.

2013. aug. 6. 07:57
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Mármint, hacsak nem macsatével ront felém valaki, nem térek ki senki elől séta közben :D

Bár, már úgyis elkanyarodtunk az eredeti témától. A kérdés mindenesetre nem az volt, hogy ki milyen keményen tud nézni, hanem hogy milyen sztorijaitok vannak, mik történtek veletek, amiket megosztanátok itt. :)

A válaszokat köszönöm! :)

2013. aug. 6. 10:29
 12/24 sippara ***** válasza:
100%
Random emberek viszonylag ritkán, meglepő módon inkább kutyások szoktak beszólogatni. A fő téma az, hogy én egzecíroztatom azt a szerencsétlen állatot (=szoktunk engedelmest gyakorolni és néha trükközni is a futtatón a magasabb ingerkörnyezet miatt), nem hagyom játszani (=nem rohanhat oda izomból minden szembejövő kutyához, meg kell várnia, amíg elengedem láb mellől), nem hagyom szaglászni (=nem ehet fel bárhonnan bármit), bántalmazom (=kétszer is volt rá példa, hogy futtatón volt grabancrázás/kifektetés), nem hagyom kiélni az ösztöneit (=nem hághat meg semmilyen kutyát semmilyen körülmények között, de még meg sem próbálhatja - tüzelő szukákat is beleértve). Érdekes módon mégis az enyém nagyjából az egyetlen a környékbeli kutyák közül, aki maximálisan visszahívható, és az ő szintjén stabil az engedelmes munkája is, úgyhogy engem nem zavarnak a beszólások, a kutya a bizonyíték, hogy nem csinálom rosszul (pedig őkelme elég nehéz eset :)). Ha mégis visszaszólok, hangulattól függően vagy higgadtan elmagyarázom, mit is csinálunk, vagy felhívom a figyelmet Micikére, akinek a fejét húsz perc hágás után éppen letépni készül az ismerős staff-mix - bevallom, utóbbit jobban szoktam élvezni :)
2013. aug. 6. 10:40
 13/24 A kérdező kommentje:
Hmm. Érdekes lehet ez a gyakorlatozás, szívesen megnézném. :)
2013. aug. 6. 10:49
 14/24 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:

Kikutyám most kezdett el komolyabban kamaszodni, én meg elővettem a kissé otromba, mélyebb hangomat, mert csak ez használ, viszont ez nagyon. Általában összenéznek az emberek, hogy Jesszus, múltkor egy kiscsaj utánozta is a korrekciós hangomat (egy rövid Áá hang). Még, amit kifogásolni szoktak (de csak egy ember), hogy miért állítom le, ha durván játszik, és miért kap jutalomfalatot, ha szépen, első szóra visszajön.

Ja meg, hogy nem hagyom a kutyámat, hogy felnyaljon mindent, mert hogy azt azért dobták le... illetve, hogy nem etethetik (egy idősebb hölgy ötször megkérdezte, hogy na egy kis lángost biztos nem adhatna neki).

2013. aug. 6. 10:55
 15/24 A kérdező kommentje:
^*^
2013. aug. 6. 11:01
 16/24 sippara ***** válasza:
Semmi különlegeset nem szoktunk csinálni, távolról/behívás közben/előreküldés közben/menet közben ültetés/fektetés/megállítás, adott kutyához/emberhez/tereptárgyhoz kiküldés, alap trükkök (meghajlás, különböző testrészekre különböző manccsal pacsi, "puszi", "ölelés", forgás), lábnál követés - illetve a lábnál követés közbeni éles fordulatokat és az apportot még gyakoroljuk, meg bizonyos újabb trükköket általánosítgatunk, de ezeket nem is szoktuk kint csinálni, ha mások is vannak a futtatón, mert nem elég stabilak még ahhoz, hogy magas ingerkörnyezetben is menjen, ráadásul ha bármelyik kutya meglátja a jutifalatot, buktuk az egészet, mert a sajátom a közelembe se fér a többitől :)
2013. aug. 6. 11:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Hangulatomtól függ, hogy mit reagálok, sokszor csak kiröhögöm és megyek tovább, hidd el sokkal megalázóbb nekik ha válaszra sem méltatod vagy egy mondatot löksz és mész tovább mintha leállsz vele balhézni, mert azzal elérik a céljukat (sajnos van amikor nálam is elérik).Esetleg ha hülyeséget mond akkor válaszolj neki hülyén azzal nem fog tudni mit kezdeni és békén hagy.

A leggyakoribb nálunk a:-jájj de szép pibbul. - szép bizony csak az a baj, hogy nem pit bull :D és nevetve megyek tovább. Vagy a: - szájkosár kéne. - Magára is!-

-Össze kéne szedni a sz.rt - Maga szerint dísz a zacsi a kezemben? - Ide ne hozza a kutyáját, mert az enyém bolond. - Nem is akartam, de amúgy az enyém pszichológus és tudja kezelni az ilyet. - Nem fog megenni? - Nem, mert már reggelizett. Lim lom árus a kapunál aki nem érti meg, hogy nem fogok vásárolni:- Nem tud kiugrani a kerítésen? - Ha kitudna maga már nem állna itt...de kiengedhetem. Szinte minden napra jut valami beszólás :/

2013. aug. 6. 11:08
 18/24 anonim ***** válasza:
Utolso, hatalmas amiket irsz most is nevetek :,-)
2013. aug. 6. 12:25
 19/24 anonim ***** válasza:
15%

Nincs kutyám, legalábbis vidéken, a családnál van kutya. Nagyon szeretem őket, de sokszor bántja a szememet a sok kutyasétáltató gazdi.

A belvárosban délutánonként van olyan utca, ahol két méterenként folyik hosszú patakokban a pisi a járdán. És büdös. A kedvencem az volt, hogy egy bácsi pisilteti a járdán a a kutyáját, mögöttük egy méterre pedig egy fa volt egy kis földes résszel. Az miért nem jó?

Nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak a belvárosban, hogy az ember találjon a kutyájának helyet, ahol az elvégezheti a dolgát.

De csak abban reménykedek, hogy az esetek többségében csak a gazdi hanyag, csak arra az öt percre ér rá foglalkozni a kutyájával, aztán viszi is vissza a lakásba.

2013. aug. 6. 12:51
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

a szembeszomszéd bácsinak egy hatalmas malamutja van. a napi sétájuk egy kör a háztömb körül. mikor meglátott a kutyussal (kölyök bullterrier) elkezdett mormogni valamit tök váratlanul, hogy ez nem szobakutya meg mittudomén. azt nem is értettem.

vannak akiknek csak helyeselni szoktam, mikor azt hiszik, hogy okosakat mondanak. pl jaj húz a kutyus? akkor nem szabad nyakörvet használni, mert fáj neki, hám kellene.

kedvencem: nő: aranyos kutya, de APPORTÍROZVA VAN?? mondom öööö. mert ennél a kutyafajtánál nagyon fontos ám, hogy apportírozva legyen, különben könnyen megvadul :DDD mondom öö aha sokat foglalkozunk vele :D

másik kedvenc sztori: barátnőm sétáltatta, nő odamegy:

-ez milyen fajta kutya?

-bullterrier

-dejó, nekem is ilyen volt!

2013. aug. 6. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!