Hogy szoktassam szobatisztaságra a csivavámat?
Vidd ki a papírt a szabadba, sétálgassatok körülötte. Tény, így nehezebb a szobatisztaságra szoktatni, ha van pelus, de az enyémnek is kint van. Nem várom el tőle, hogy 8-12 órákat visszatartsa. De maguktól is szobatiszták lesznek egy idő után. Pl. a kutyám most 11 hónapos, kakit csak akkor tesz pelusra, ha éjszaka kell neki, nappal már nem, megvárja a sétát. Pisit még letesz akkor is ha dolgozunk, vagy éjszaka. Ez engem annyira nem zavar, hogy el sem tudom mondani. Biztonságot ad neki is, hogy van hova pisilnie, meg nekem is, hogy nem kell rohannom munka után haza, ha találkozom egy ismerőssel nyugodtan beszélhetek vele egy fél órát, nincs semmi.
Amúgy az én kutyám max 6 órán keresztül tartja vissza a pisit kényelmesen, aztán pelus, nyilván bírná tovább is, ha muszáj lenne neki, de én sem szeretem, ha nem tudok üríteni, mikor kell, nem kényszeríteném ezt rá senkire.
Most majd jönnek az okosok, hogy de a kutya nem pisil oda ahol lakik...stb. A pelus nem is oda van téve ahol a kutya tartózkodni szokott. Ott pisilni szokott. Lepontozhattok, én így gondolom. Ha a kutyát zavarja, majd abbahagyja a fent pisilést, a lehetőség adott neki a lent pisire, kivéve éjszaka és amíg dolgozunk. Majd ő eldönti, neki hogy kényelmes.
off: ezt a ketreces módszert sosem értettem, ezt nyáriszünetes diákoknak, és nyugdíjasoknak találták ki? MErt egy átlag dolgozó ember felkel, leviszi a kutyát, elmegy 8-12 órára. Itt már meg is bukott a leviszem 2 óránként egy órára témakör. Arról nem is beszélve, hogy hazaérsz, leviszed a kutyát, utána eszel, mosogatsz, mosol, ne adj isten otthon is dolgozol még- nekem muszáj, és van egy párod is, sőt sokmindenkinek gyereke is, akikkel foglalkozni kell, szóval leviszed még a kutyát vacsi után, és esetleg lefekvés előtt, és itt nem egy órákról beszélek, max felekről, de ennyi a max. ideje egy átlag dolgozó embernek.
Most tényleg nem kötekedésből, de ezt mégis hogy gondoljátok kivitelezni munka mellett? Pontról pontra érdekelne, ha valaki beavat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!