Mit csináljak, hogy szobatisztaságra neveljem a kutyám? Eddig az volt, jelzett, most miért nem?
Az a problémám, hogy van egy 1.5 éves kutyám, aki eddig szobatiszta volt, de már kb fél éve szenvedünk mert minden éjjel bepisil-bekakil. Már nem jelez, ha kell neki, de nem is zavartatja magát, viszont azt tudja, hogy rosszat csinál, mert mikor megszidom ránéz, és hátracsapja a fülét is, tehát látható rajta.
A másik bajom, hogy kisgyerek van a családban, és hát tudjátok hogy van ez...papucsot hányszor mondtam, hogy vegyél fel...félek, nehogy elkapjon valami betegséget a lányom, mert régi parkettás a lakás, de én akár hogy fertőtlenítem, és takarítom-sikálom reggelente, ezer millió baci lehet attól még ott, nem beszélve arról, hogy a lányom mezítláb néha kioson, és már gombás is volt a lába.
A kutyát vittem orvoshoz, nincs megfázva, nincs semmi baja, amiért ezt csinálná, panelban lakunk, de sokat vagyunk vele lenn. este általában 1-1.5 órás aktív ugra-bugra, de már nem tudom mit kéne csináljunk...
Kérelk segítsetek, mert a párommal is folyamatos vita téma, én nagyon szeretem a kutyát, de ha nem javul komolyan szükségét érzem annak, hogy elajándékozzuk, mert ez gyerek mellet nem mehet így tovább, ráadásul épp babát is várok.
Itt inkább falkavezérségi gondok vannak, azt hiszi ő a főnök és neki mindent szabad.Megkell nevelni a kutyát!!Itt egy link olvasd el kérlek! [link]
Ha magatokra ismersz akkor itt a gond az tuti!!
Köszönöm, nem hinném, hogy ez lenne a probléma, valóban kicsit húz pórázon, és más kanokkal szemben csak akkor agresszív ha a másik kezdeményezi de közel sem úgy mint egyes más kutyák.
A páromat inkább játszótársnak tekinti, gondolom ez abból indul, hogy a földön fetreng a kutyával ha ők éppen játszanak.
Egyébként én tanítottam, következetesen-szigurúan SZAVAKKAL nekem megáll az úton, leül, ha szólok odajön, tehát szót fogad.
A lányom még pici és nem beszélt tisztán, hogy ne zavarjam össze a kutyát, megtanítottam: ül, pacsi, fekszik, marad, alap dolgok, de a lányomnak ezt pl Kézjelekre csinálja, neki meg sem kell szólalnia max a nevét kimondja előtte, hogy egyáltalán odaforduljon.
Az utóbbi fél évben kezdte de nem tudom mi lehet az oka, nem történt a családban semmi olyan, ami esetleg lelkileg megzavarhatta volna.
Egyébként bogarászom a linket, nagyon tetszik, köszönöm.
Ezek az etetési dolgok pl ujjak, mert mindig van neki kint enni-inni való, és azért csurran cseppen az asztal alá neki olyan falat amit mi eszünk.
A falkavezérség tényleg lehet gond.
Ráadásul, ha nem akkor szidod meg mikor éppen a bűncselekmény folyik, csak mondjuk ugye reggel, akkor nem fogja tudni miért kapja, csak azt hogy szidod. Utólag már nem feltétlen köti össze a kettőt. Pl. ha most oda mész hozzá, és elkezded szidni, akkor is csapja a fülét és úgy tesz mint aki rosszat csinált.
Kicsit szigorúbbra kell venni dolgokat. Másrészt estére vegyétek el a vízét. Nagyon minimálisat hagyjatok neki. Az utolsó eü séta pedig legyen későn, pl 11kor, utána egy kicsit ihat, és akár el is lehet tőle venni. Reggel pedig korábban levinni, pl 6 kor. Így csak 7 órát kell neki kibírnia, amit ha nincs betegsége vagy bármi ki kell hogy bírjon. A kaja se legyen előtte folyton. Etetésnél megkapja. Ha eszik akkor eszik, ha nem akkor el kell venni tőle, majd következő etetésnél megint elé tenni.
Köszönm, mindent meg fogok próbálni, de higgyétek el itt nem a falkavezérséggel vannak gondot, a falkavezér én vagyok, ha a lányom ad neki egy virslit, addig nem nyúl hozzá, míg én nem mondom h tied, ha elindulok felé, azonnal tolat, vagy félreáll az utamból, stb...
Mivel első kutya ezért én nagíon sokat olvastam a neten, hogy megfelelő nevelést és rendet alakítsak ki. Esetleg még az fordult meg a fejemben, hogy mivel a falkavezér "én" volnék, nő létemre, nem e lehet hogy ezt a pozíciót inkább a páromnak kéne átvennie....mert pl neki egyáltalán nem fogad szót
Azt először is felejtsd el, hogy tudja, hogy rossazat csinált. Dehogy tudja, különben nem csinálta volna, ő nem ember; csak azt érzi, hogy mérgesek vagytok rá (és ez tovább stresszeli, és csak fokozza a problémát).
Tényleg valószínűbb, hogy valami falkavezérségi gondok vannak, főleg akkor lehet ez, ha nem mindenki viselkedik úgy otthon, hogy ő legalul legyen a falka sorrendjében. Ideiglenes megoldásnak egy szobakennelt javasolnék, azt nyugodtan összeszarhatja (bár remélhetőleg nem fogja), aztán meg szerintem keressétek fel a Cerberos kutyaiskolát, nagyon jók az ilyen kacifántos esetek megoldásában :)
Köszönöm, azt hiszem tényleg távolabbra kell már ennél nyúlni.
Nem tudom mi lehet a baj. Pedig én megpróbáltam mindent betartani amit a neten a boxer neveléséről olvastam.
De úgy látszik "szakemberhez" fordulunk, mert ezt már így nem lehet sokáig csinálni, félek hogy elkapunk valami betegséget. Köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!