Hogy neveljem szobatisztaságra?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 7 hónapos yorkim aki egészségügyileg teljesen rendben van. Nagyon okos tudja ki az úr a háznál ,de képtelen megtanulni a szobatisztaságot. 2 óránként leviszem sétálni ebből 2 vagy 3 séta nagy séta a többi rövidebb. Falkavezérséggel nincs gond mert a sétáknál is szépen jön mellettem minden szavamat lesi szóval nem ez a probléma. Kínomban már a lakásban is raktam ki pelenkát és almot is. Néha sikerül rá ,de az esetek többségében képes állandóan a csempére pisilni. Ilyen helyzetben mit tehetek?2013. ápr. 17. 21:26
1/4 sippara válasza:
Döntsd el, hogy akkor most tojhat a kutya a lakásban, vagy sem. Ha nem, akkor alom, pelenka kuka. Mit csinálsz, amikor lent pisil/kakil? Mit csinálsz, amikor fent csinálja?
2/4 A kérdező kommentje:
Ha lent csinalja akkor megdicserem. Ha fent akkor csendben takaritok. Volt egy 2 het amikor ha eszrevettem mergesen raszoltam ,de lattam hogy nem hatosos es inkabb csak takaritok. Akkor lehet hogy az lesz hogy az balkonra kiviszem az almot es meg oda is kihordom 20 percenkent... Aztan majd csak megszokja./ill. Remelem. Varom a tovabbi otleteket es koszi hogy irtal.
2013. ápr. 18. 06:30
3/4 sippara válasza:
Figyeld, hogy hogyan jelzi az ürítést. Az legtöbb kutya feltűnően szaglászik, és/vagy körbe-körbe mászkál. Amikor meglátod a jelet, azonnal felkapod és rohansz lefele, lent hatalmas dicséret, jutalomfalat, minden (tényleg lelkesen dicsérd, esetleg játszhatsz is vele pisi után lent, hogy több pozitív élményhez is köthesse - ha lent csinálom, utána mindig csak jó dolgok következnek). A pelusokat végleg dobd ki, ha nagyon ragaszkodsz az alomhoz, kirakhatod az erkélyre (fedett ne legyen semmiképpen), bár én akkor inkább már egy kis ládába tennék földet és befüvesíteném, hogy legalább hasonlítson a "célterületre"). Arra kell törekedni, hogy minél kevesebbszer hibázhasson, hiszen azzal is rögzül a rossz cselekvés - érdemes lehet akár boxhoz szoktatni a balesetek elkerülése végett, hiszen a konkrét szűk életterébe semmiképpen nem fog üríteni, ha meg kint van, figyeled és rohantok, ha jelez.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsod!! :)) Megfogadom. A mai nap nagyon jó volt mert csak egy kaki volt. .)
2013. ápr. 19. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!