HOGYAN NEVELJEM SZOBATISZTASÁGRA? Tapasztalatokat is!
3. oltás után 1 héttel lehet kivinni. Onnantól kezdve lehet rászoktatni, hogy kint végezze a dolgát. Én ezt úgy csináltam a westiemmel, hogy 2 óránként kivittem, lehetőleg evés után közvetlen is, vagy ha hosszú alvásból ébredt. Olyan helyre kell vinni, ahol más kutyák is szoktak pisilni, hogy érezze a szagot, az is egy inger neki. Amikor kint ürít, nagyon meg kell dicsérni, jutalomfalat meg simi és hangos örömködés (persze ha befejezte, közben ne zavarjuk meg) ha meg bent rajtakapjuk (szigorúan csak akkor! ha már megtörtént a baj, nem fogja érteni a helyzetet) akkor le kell szidni, rákiabálni, megbökni a nyakánál. Még egy felnőtt kutyát is minimum naponta háromszor kell levinni, de egy kölyök kutya még nagyon gyakran ürít, (pláne a kistestű), nem bírná kéne annyival, amennyit írtál.
Mi is próbáltuk egy helyre szoktatni amíg nem lehetett sétáltatni, de nem nagyon jött össze. Éjszaka működött, mert egy műanyag boxba volt zárva és a kutya van annyira tiszta állat, hogy saját alvóhelyére nem piszkít. Olyankor nyüszített ha mennie kellett és felkeltem, kivittem arra a helyre ami ki volt neki jelölve és akkor azt használta. De napközben csak besikerült máshová is. Ez van. Egy kiskutyával sok gond van, míg rendes felnőtt kutyi nem lesz. Egyébként a fent leírt módszerrel az én kutyám kb. 2 hónap alatt 100% szobatiszta lett. Azóta sem csinált be soha, pedig egyszer kénytelenek voltunk szegényt 11 órára magára hagyni a lakásban, de akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!