A kutyusomat szeretném szobatisztaságra tanítani és már egész jól haladunk, de szeretném megtanítani hogy jelezze valahogy hogy neki dolga van kint. Szerintetek hogy csináljam?
Az első kutyám panelban volt. Mivel első pillanattól kezdve csak kint hagytam, hogy elvégezze a dolgát, így tudta már egy hét után, hogy ha ott toporog az ajtóban, akkor érzékelem, hogy menni kell.
Milyen sűrűn viszed le az utcára és mikor?
Le kell ébredés után, etetés után is, vagy mielőtt egyedül hagynád. Míg nem lesz szobatiszta, sokkal többször kell, mint egyébként.
A kutya mindig jelez, csak észre kell venni a jeleket. Majd ha már biztosan szobatiszta lesz, egyértelműbben fog jelezni is.
Bár én soha nem tanítottam, nekem elég, ha látom, hogy járkál a kutya, majd beáll az ajtóba, de ha közvetlenül mielőtt kiviszed, minden alkalommal kéred tőle a jelet, valószínűnek tartom, hogy fel fogja ajánlani magától is, ha ki akar menni, hiszen az minden esetben megelőzte a kimenetelt. Ugyan így alakul ki a magától kaját pitiző, simogatást kuncsorgó kutya is, tudatos tanítás nélkül is.
1-2 óránként viszem ki.azt mondták sokan hogy használjak pelenkát és most arra szokott rá de amikor épp tetten érem leszidom és kiviszem és amikor ként végzi el a dolgát megdicsérem. ez jó módszer ? de az a baj hogy nem tanul a leszidásból.ugyanúgy ha olyan kedve van a padlóra piszkit.
egyébként köszönöm a tanácsokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!