Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy egy hétköznapi kutyás vagy nem kutyás embernek milyen elvárásai vannak egy harcikutyással szemben, ha az kiment a kutyájával az utcára.
Nyolcas, asszem erre mondják, hogy ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna (vagy hogy ne szólj bele ha nem értesz hozzá, de előbbi szebben hangzik :)). Egy staffos, pites gazdától (mert gondolom, rájuk vonatkozik a rendkívül pontatlan kifejezés) azt várom el, amit minden más gazdától is: ne legyen sík hülye a kutyájához, vagy ha az, legalább tudja magáról. Utóbbi esetben jól esik a lelkemnek, ha szájkosár, póráz van a kutyán, bár igazából a póráz is bőven elég, hiszen pórázos kutyához nem engedem oda a sajátomat, amíg a másik gazdi "le nem okézza" a dolgot.
2013. júl. 24. 12:51
12/51 anonim válasza:
Ne haragudj de 14 vagyok tehát nem kisgyerek.Egy két dologgal tisztába vagyok ráadásul mindenről van véleményem.És örülnék ha figyelembe vennéd,hogy nem parancsba adtam a szájkosarat és a pórázt.Egy kutya még ha jó nevelést is kap akkor is veszélyes lehet.A harci kutyák erre lettek tenyésztve és egy kis átformálással is nyoma maradhat.Nem vagyok szakértő ez csak az én véleményem.
2013. júl. 24. 12:56
13/51 anonim válasza:
A kor nem számít, véleményt kérdeztek a kérdésnél, te véleményt mondtál, amire mi szintén elmondtuk a saját véleményünket. Nincs ezzel semmi gond, az én véleményem továbbra is az, amit a törvény kimond, ez pedig egyet jelent azzal, h CSAK azokra a kutyákra kötelező a szájkosára, akiket veszélyesség nyilvánítottak (és itt nem fajta alapján döntik el, hanem a konkrét egyed alapján).
Kissé abszurdnak tartom, h az összes kutyára rakjanak az emberek szájkosarat.
2013. júl. 24. 13:00
14/51 anonim válasza:
Hmmm... alapvetően semmi különös elvárásom nincs, csak itt, ahol élek, mert itt sok a cigány, és mindegyik staffokkal, meg pitekkel szaladgál, akiket uszítanak a kutyákra és sokszor nemhogy kosár nincs rajtuk, de még póráz sem. Egyszer az egyik el is kapta a kutyámat, épp hogy nem tudott ráfogni a nyakára!
Szóval nem a fajta a lényeg. Ha egy kutya nincs megnevelve, sőt, uszítva van a többire, akkor majdnemhogy mindegy a fajtája... :/
2013. júl. 24. 13:03
15/51 anonim válasza:
Rendben elmondtátok ahogy én is elmondtam maradjunk ennyiben.
2013. júl. 24. 13:10
16/51 anonim válasza:
Ha.Ancsi, ugye azt azért mégsem várnád el, hogy a terápiás kutyámat csak szájkosárban vigyem be a gyerekek közé?! Vagy igen? Mert végülis bármilyen nevelést kapott, bármilyen vizsgát is tett le, mégis csak kiszámíthatatlan?
2013. júl. 24. 13:14
17/51 anonim válasza:
Már ne is haragudj de az előbb magyaráztam,hogy nem adtam parancsba.Nyilván a kutyádnak ez a feladata.Olyan kutyát amelyik nem alkalmas rá,azt nem visznek gyerekek közé.Esetleg még valaki belém kötne?Még mielőtt lemegyek hadd olvassam el azt is.
2013. júl. 24. 13:26
18/51 anonim válasza:
ma 12:56
Azt hiszem még változtathatsz majd a hozzáállásodon a kutyákról alkotott véleményeddel."minden kutya veszélyes" Elég helytelen hozzáállás.
A "harci" kutyák sem arra lettek kitenyésztve, hogy embernek támadjanak.Kutya-kutya elleni harc volt a dolguk. A mai kutyák pedig nagyon messze állnak már az eredeti fajta jellemzőitől.
2013. júl. 24. 13:27
19/51 anonim válasza:
Én imádom a kutyákat és a véleményem konkrétan az,hogy már pedig vannak veszélyesebb fajták de hozzá teszem nem mind.Igazatok van abban,hogy nagyban függ a neveléstől.De pl. hallottam egy vizsláról(ami egyáltalán nem a veszélyes fajták közé sorolható)jól nevelt volt minden öregségére mégis megbolondult és rátámadt a gazdájára.Szóval én nevelés párti vagyok de a nevelés nem mindig segít úgymond a harci ösztönök ellen.
2013. júl. 24. 13:37
20/51 Imola Ágnes válasza:
Öregségére megbolondult...helyben vagyunk.... nekem ez mindent elmond.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!