Szuka vagy kan kutyus a nyugodtabb?
Figyelt kérdés
A kutya már ki van nézve, de nem tudom milyen neműt válasszak. Kioktatás és lenézés mentes válaszokat várok, tapasztaltaktól.2013. júl. 23. 12:21
1/21 anonim válasza:
Úgy érted, hogy a fajta van kinézve?
Egyébként szerintem ez nem nemfüggő, hanem inkább egyedfüggő. De alapvetően szerintem a szukák mozgékonyabbak, mint a kanok. De ezt nem lehet így megmondani :/ Egyedfüggő.
2/21 anonim válasza:
Fajtától függ, rokonoknak bernáthegyi van nőstény nagyon agresszív, bármelyik más fajtabéli nősténynek képes átharapni a torkát, a fiúkat nem bántsa. Nekünk újfullandi van fiú, nagyon szelíd játékos még öregen is. Soha nem bántott egy kutyát se holott már nem egy kiszökött németjuhász rátámadt.
3/21 Valletta válasza:
Általánosságban a szukák könnyebben kezelhetőek, de mivel nem tenyésztésre lesz, gondolom ígyis-úgyis ivartalanításra kerül. Ezenkívül főleg a gazda hozzáállásán múlik, mennyire lesz nyugodt a kutya.
4/21 anonim válasza:
Ivartalanítva a legnyugodtabbak. (mindkét nem)
5/21 Imola Ágnes válasza:
Nagy általánosságban a nőstények nyugodtabbak, de minden nemű, méretű és fajtájú kutya lehet agresszív, vagy kezelhetetlen, éppen ezért elengedhetetlen a kiképzés!
6/21 anonim válasza:
Teljesen mindegy, ivartalanittatni kell, barmulyet is valasztasz, mert akkor lenyugszanak: a fiuk nem akarnak folyton menni, a lanyok meg nem tuzelnek.
7/21 A kérdező kommentje:
Igen a fajta van kinézve. Hát ha ez ennyire kutya függő akkor azt veszem amelyik megetszik. Vásárlásnál élénkebb kutyát nézzek?
2013. júl. 23. 12:33
8/21 A kérdező kommentje:
Mindenképp ivartalanítva lesz, és kutya sulin is gondolkodom.
2013. júl. 23. 12:35
9/21 anonim válasza:
Én azt mondanám, hogy 49%-ban a szuka kutyák nyugodtabbak :) (mondjuk kifejthetnéd, hogy mit értesz nyugodt alatt, mert pl. egy beaglenél nem fogsz nyugodt egyedet kifogni)
De egy kutya, aki ivartalanítva van, és megfelelően nevelve, nagyon nagyon ritkán problémás.
10/21 anonim válasza:
Most mondtad, hogy nyugodt kutyát szeretnél, erre megkérdezed, hogy "élénkebbet nézzek"? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!