Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fiú kiskutyák ivartalanításáva...

Fiú kiskutyák ivartalanításával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak? Nyugodtabb lesz tőle a kutyám? Vagy milyen előnye van neki?

Figyelt kérdés
2013. júl. 13. 13:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Milyen korban érdemes nekik megcsináltatni?
2013. júl. 13. 13:31
 2/5 Froncsi ***** válasza:

6 hónapos korban érdemes. (Legalábbis Cesar Millan bácsi ezt mondta tegnap a TV-ben)

Mert ilyenkor még nem termeli azokat a hormonokat, ami később a párzásra készteti, szóval nem lesz depis utána, hogy már nem termeli a hormont.

Csökken a dominanciából adódó agresszió esélye, a kutya nyugodtabb lesz. Továbbá nem fog agyba-főbe mindent megjelölni

2013. júl. 13. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez érdekelne engem is. Tegnap a kutyasuliban azt mondták, jobb lenne ha még most megcsináltatnám, mondjuk 6 hónapos korban, mielőtt még elkezd verekedni más kutyákkal, merthogy látszik rajta már most hogy domináns lesz. De az állatorvos meg azt mondta, hogy akkor kölykös marad. Nem tudom mit tegyek, illetve azt hogy mit azt igen, de azt nem hogy mikor?
2013. júl. 13. 13:43
 4/5 Valletta ***** válasza:
Feltétlenül érdemes ivartalaníttatni. A nemi indíttatású viselkedés szűnik meg, tehát nem megy a szuka után, kisebb eséllyel akad össze másik kannal, de a természete nem fog megváltozni.
2013. júl. 13. 14:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én kanomat 3 hónapos korban ivartalanítattuk. Köszöni szépen, sem kölykös nem maradt tőle, se semmi. Igen. egy kicsit nyugodtabb lesz, nem csavarog a tüzelő csajok miatt és nem verekszik annyit. Amúgy más nem változik.
2013. júl. 13. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!