Bordeauxi dog kutya szerintetek megfelelő a leendő családi házunkba őrzésre, de azért mindenképp gyerek és család szerető kutyának, a jelenlegi 4 éves szuka sharpei-ünk mellé?
Köszönöm gyors válaszod! Természetesen nagyon szeretve lesznek, a jelenlegi kutyusunkkal is rengeteget foglalkozunk, szerencsére nagyon jó természettel van megáldva, a rosszcsont kislányom mellett fontos a békessége, és kedves természete.
Nem szerettük volna ivartalanítani a kutyánkat sohase, de természetesen ha kan kerül a házhoz akkor sajnos mindenképp meg kell történnie. A szukával semmi esélye hogy békében meglegyenek egymással?
Unokatesóméknak volt Bordeuxi-dogjuk(kan).A családot szerette védelmezte,nagyon jó házőrző volt,viszont az idegeneket nagyon utálta.Ha látogatóban voltunk akkor egyedül ki se mehettünk az udvarra csak ha családból vki ki kísért.Bár amikor ott volunk,bezárták a hátsó udvarba. 2 szuka palotapincsivel élt együtt,semmi gond nem volt.Kant ivartalanították.
Elég nyugis kutya volt.
Ha kölyök korban oda kerül tuti nem lesz semmi gond!
Viszont szuka kutyus mellé én is inkább a kan-t ajánlom.
Köszönöm neked is a választ!:-)
Igen, ilyen kutyusra lenne szükségünk, aki nem tűri meg az idegen illetéktelen bejövetelét, azt viszont hogy ha rokonaink jönnek megpróbáljuk kölyök korától majd hozzá szoktatni, hogy fogadja őket szeretettel. A mi sharpeiünk is hozzászokott, hogy rokon jön azt szeresse, ha idegen jön azt bizalmatlanul méregeti, igaz sose bántaná és csóválja is a farkát, de nem engedné neki meg hogy megsimogassa :-) Még egyszer köszönöm neked is a választ, valóban kan-t kell választanunk majd!
Nem vettem kötekedésnek, persze ez is nagyon fontos tényező.
Nagyon tetszik a rottweiler meg a dobermann, de pont a válaszodban írt dolgok miatt nem választanánk soha(hozzáteszem, nem ismerem ezeket a kutya fajtákat, csak olvastam róluk). Ezért esett a választásunk a bordeauxi dogra, nagyon gyermek és család szeretőnek mondják, fórumokon is olvastam. Megfelelő neveléssel, egy nyugodt, békés kutyának lehet nevelni, kutya nevelésbe van tapasztalatunk és eddig sose volt gond. Persze minden kutya más és más természetű, bízom benne hogy sikerül megfelelő nevelést adnunk majd neki. Igen, tenyésztőtől szeretnénk majd kutyust venni mindenképp, a sharpei kutyánkat nem ott vettük, de szerencsére semmi gond nincs vele, egészséges, nyugodt kutya. Köszönöm a kommentedet neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!