Láttam hogy volt már pár hasonló kérdés, de most a jelenlegi helyzet szerint kötelező a kutyának jegyet venni buszon?
"c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - szállítja" a szájkosarat meg törvény írja elő, hogy kötelező.
Ölben tényleg lehet vinni, ha sehol (se jegyvizsgálás közben, se metrón leülve) nem teszed le. Nekem ezt több ellenőr is elmagyarázta, sőt az egyik szólt is hogy a váltótársa szivatni fog, ha miközben bányászom a bérletemet, lerakom a földre a kutyát, mert akkor mégsem annyira öleb az öleb. Úgyhogy egyik kezemmel fogom a kiskutyát, másikkal szerencsétlenkedek a bérletemmel:D De ezt a kis kellemetlenséget simán elviselem, ha egyszer így kell.
Szájkosarat csak egy ellenőr említett nekem, aki még nem nézett rendesen végig a kutyámon:D Aztán belátta, hogy a turcsi orra miatt nem is lehet rá semmiféle szájkosarat rakni, maximum egy szalaggal tudnám átkötni:D
lehet neki bérletet is venni.. ellenőr válogatja. Szájkosár egyébként nem kell hogy rajta legyen a törvény csak azt mondja hogy szájkosár nélkül nem lehet szállítani azt nem hogy legyen is rajta a szájkosár...
Ezt az állatorvosom mondta akinek pincsije van és nem engedték fel a buszra, mert nem volt szájkosara. Azóta hord magával egyet (hozzáteszem hogy pincsire nem is igen lehet kapni :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!