Mikor kell a kutyát pároztatni, a tüzelés első napjaiban, vagy a végén?
A szeretet nem azt jelenti,hogy felcsináltatod azért,hogy legyen társasága.Mint fentebb írták,választhatsz hozzá társat akár fajtamentéstől vagy menhelyről is.Semmivel nem leszel attól kevesebb,ha nem szaporítasz egy bizonytalan hátterű kutyát 0 hozzáértéssel és hanyag hozzáállással.A kutya jól fogja érezni magát olyan társsal is,aki nem a kölyke.
Azt értsd már meg végre,hogy a kutyád nem vágyik az anyaságra,boldogan élhet úgy is,ha sosem ellik.
Már az elején válaszoltam, most a többi válaszadótól kérdezem: Nektek nem szokott néha átfutni a agyatokon, hogy tök felesleges ez az egész?
Csak mert nekem pl. most semmi erőm nem volt már leírni, amiket ti megtettetek előttem, hogy ezért nem érdemes szaporítani. Komolyan úgy voltam vele, hogy aki hülye, az szaporítson aztán majd oldja meg a dolgokat, ha a nyakába szakad a sok kiskutya, akinek oltás, chip és ivartalanítás kell.
(Csak az a baj, hogy a gazdátlan kutya meg egyre több lesz - már ha nem ölik meg őket, hogy ne vigye a pénzt.)
Még terv sincs arra, hogy majd valamikor szülessen valami törvény, ami szabályozná az ilyesmit?
Az a baj,hogy nem ők oldják meg.Leelletik azzal a kutyát,hogy úgyis mindnek lesz gazdája,sok ismerős jelentkezett.Akik rendre vissza is mondják a dolgot azonnal,ahogy a kiskutya elvihető lesz.
Utána jön a siránkozás,hogy sok állatvédő egyesületnek szóltak,de azok a szemetek nem rohannak azonnal a szaporított kiskutyáikért.Milyen szemét banda,csak a pénzt kérik el,de nem viszik a felelőtlen hülyeségük miatt világra jött kicsiket.
Utána ki tudja,mi lesz velük.
Leget hogy mégsem fogom megpároztatni a kutyámat, legalábbis az idén nem, mert a kankutya gazdájának közbe jött valami és mire elintézi, addigra az én kutyámnak elmúlik a tüzelése. Csak hogy megnyugtassalak benneteket. :)
Viszont még nem 100%
Szóval tisztázzuk: megtartasz 3-4kölyköt csak azért,hogy a te kutyádnak társasága legyen. Tegyük fel, hogy a megmaradt kölykökből két kan lesz, (az is lehet hogy mind kan lesz,de erre azért csekély az esély) azokat ivartalaníttatod, mert hogyha rájuk jön a "hoppáré", az anyjukat is, és a testvérüket is felfogják csinálni, és ott leszel 2-3-4 beltenyészetből származó vemhes szukával.
Chippezteted, oltatod,féregteleníted őket, ha neadj isten jön egy betegség, annak a költségét is állod. Arról nem beszélve, hogy a szukádra a vemhesség alatt mennyit kell költeni,és hogy mennyire megviseli a szervezetét egy fialás.
Mindez megéri neked? Ha társaságot szeretnél a kutyádnak, fogadj örökbe egyet (nagyon maximum 10.000Ft-ból ki jön), vagy vegyél egyet kennelből (NEM SZAPORÍTÓTÓL!). Sokkal olcsóbban ki jössz anyagilag, nem teszed tönkre a szukádat, és nem lesz egy halom kölyköd,akikkel nem tudsz majd mit kezdeni.
Gondolod,hogy költene ilyesmire?Kizárt.Fentebb már írta,hogy az előző szerencsétlen kutyájuk többször ellett és nem igényelt "költséges bánásmódot",értsd ez alatt pl.a normális kaját házi maradék helyett és az orvosi felügyeletet.
Azért az érdekelne,hogy az a nyomorult miben és hány évesen halt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!