Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor kell a kutyát pároztatni...

Mikor kell a kutyát pároztatni, a tüzelés első napjaiban, vagy a végén?

Figyelt kérdés

2013. júl. 14. 17:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
89%

Akkor mit akarsz azzal a sok kölyökkel csinálni majd?

Állatkertet nyitsz?

2013. júl. 14. 20:50
 12/31 A kérdező kommentje:

Sikerült legalább megnevettetnetek a kötekedő válaszaitokkal. :D

Nem mintha bármi közötök lenne hozzá, de egy kölyköt a kankutya gazdájának adok, mert így egyeztünk meg, egyet a szomszéd gyereknek, a többit pedig megtartom én. :)

2013. júl. 14. 22:03
 13/31 anonim ***** válasza:
74%

Még egyszer kérdezem:meg tudod oldani mondjuk 5-6 kiskutya tartását,főleg hogy azok is ivarérettek lesznek egyszer és szaporodni fognak akár egymás között is?

Tisztában vagy azzal,mibe kerül egy vemhesség és egy alom felnevelése?

Szukának eleve 2 herpesz elleni oltás.Minőségi szuperprémium táp,házi koszt és sarki bolti táp nem jó.Ultrahangvizsgálat(ok).Előre fel kell készülni egy törpe fajtánál a császározásra,ami több tízezer ft.Elléskor mindenképp orvosi felügyelet,de nem 100% így sem,hogy túléli az ellést,lásd pl.az idióta Varnus Xavert,akinek a szaporítással sikerült is megölnie a kutyáját,pedig ott van pénz rogyásig és napi 24 órás állatorvosi felügyelet volt.A kölykök születése után az anyának minőségi táplálás,kölyköknek oltások és féreghajtás+a kötelező chip,anélkül még elajándékozni sem lehet.8 hetes korukig etetni kell őket és nem Darlinggal.Ez kb.több mint 100 ezres nagyságrend.Na itt kellene elgondolkodnod,megéri-e szaporítani és van-e ennyi pénzed.

2013. júl. 14. 22:14
 14/31 anonim ***** válasza:
91%
igazolni tudom. A 6 kiskutyám felnevelése több mint 150 000.- Ft-ba került.
2013. júl. 15. 09:36
 15/31 anonim ***** válasza:
88%

Egyetértek az előttem szólókkal, de csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy:

"Egy rejtett szívbetegség miatt belehalt a szülésbe Varnus Xavér orgonaművész Kiskutya névre keresztelt négyéves csivavája, pedig Varnus elővigyázatosságból még kórházba is vitte az ebet a várható szülés előtt egy héttel"

2013. júl. 15. 10:02
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
Ha kölyökkutyát akarsz,vagy akár tacsit,menhelyeken,fajtamentőknél annyit és olyan korút találsz,amilyet csak szeretnél.Nem kell az esélyt tőlük elvenni és mégtöbb keveréket gyártani.Arról nem beszélve,hogy csúnyán elvinni a kis pénzeteket,ha csak egy kicsit is lelkiismeretes lennél(mondjuk 5 kutyának oltások,féregtelenítés,normális kaja,chipek,elletőláda,infralámpa,orvosi vizsgálatok,a szuka oltásai,használható táppal történő etetése,tejpótló,vitaminok,stb stb-6x annyt fizetnél,mint amennyi bejönne az elpasszolt kiskutyákból)Ha csak nem vagy gazdag,kétlem,hogy tényleg meg szeretnél tartani mondjuk még hat kutyát a szukád mellé.Azokat nevelni,tanítani,etetni,oltatni,chipezni,ivartalanítani(kéne),és akkor még a többiről nem beszéltem.További kérdés,hogy nekem összeszorul a szívem látva,mennyi gazdátlan kutya tengődik éveken át-jobbik esetben,ha el nem altatják-p*csányi kennelekben,moslékon,mindenféle szeretet nélkül azért,mert a magadfajták MÉG növelik a számukat.Ha tacskó kölyök kell,tudunk linkelni vagy 500at,válogathatsz.A cuki kölyök meg úgyis felnő,úgyhogy azért,hogy újszülött kiskutyát láss,nem érdemes belefogni.
2013. júl. 15. 13:02
 17/31 A kérdező kommentje:

Mindkét kutya fajtiszta, az én kutyám 4 éves és első szülésnél szinte kizárt, hogy 5 kölyöktől több szülessen.

Régebben volt egy keverék kutyám, amelyik többszöt is szült, és semmilyen költséges bánásmódot nem igényelt. Házikosztott kapott és egyszer sem kellett állatorvoshoz vinni.

Amúgy megtaláltam a kérdésemre a választ: 2 éves kortól tenyészérett az állat. A fedeztetésre a tüzelés 9-13 napja között a legideálisabb, de ettől vannak egyedi eltérések. Két fedeztetés 48 óra különbséggel javasolt.

2013. júl. 15. 13:23
 18/31 anonim ***** válasza:
90%

Még annyit sem tudsz,hogy nem fajtiszta,hanem FAJTAtiszta.Szerencséd volt,hogy a keverék nem halt bele az ostobaságodba.

A valószínűleg eleve szaporítótól származó "fajtatiszta"kutyáddal nem biztos,hogy ilyen szerencséd lesz,de ahogy elnézem,nem is nagyon érdekel a kutyád,csak a kis zsebpénz,amit a szaporításból remélsz.Ha elpusztul az ellésbe,sebaj,szaporítótól mindig tudsz szerezni olcsón másikat.

2013. júl. 15. 13:48
 19/31 A kérdező kommentje:
Igen is szeretem a kutyámat, ezért is szeretném, hogy legyenek kölykei, hogy ne legyen egyedül az udvarban.
2013. júl. 15. 15:05
 20/31 anonim ***** válasza:
91%
Jaj, hát társaságnak való kutyát akár örökbe is fogadhatnál a menhelyről!
2013. júl. 15. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!