Mikor kell a kutyát pároztatni, a tüzelés első napjaiban, vagy a végén?
Akkor mit akarsz azzal a sok kölyökkel csinálni majd?
Állatkertet nyitsz?
Sikerült legalább megnevettetnetek a kötekedő válaszaitokkal. :D
Nem mintha bármi közötök lenne hozzá, de egy kölyköt a kankutya gazdájának adok, mert így egyeztünk meg, egyet a szomszéd gyereknek, a többit pedig megtartom én. :)
Még egyszer kérdezem:meg tudod oldani mondjuk 5-6 kiskutya tartását,főleg hogy azok is ivarérettek lesznek egyszer és szaporodni fognak akár egymás között is?
Tisztában vagy azzal,mibe kerül egy vemhesség és egy alom felnevelése?
Szukának eleve 2 herpesz elleni oltás.Minőségi szuperprémium táp,házi koszt és sarki bolti táp nem jó.Ultrahangvizsgálat(ok).Előre fel kell készülni egy törpe fajtánál a császározásra,ami több tízezer ft.Elléskor mindenképp orvosi felügyelet,de nem 100% így sem,hogy túléli az ellést,lásd pl.az idióta Varnus Xavert,akinek a szaporítással sikerült is megölnie a kutyáját,pedig ott van pénz rogyásig és napi 24 órás állatorvosi felügyelet volt.A kölykök születése után az anyának minőségi táplálás,kölyköknek oltások és féreghajtás+a kötelező chip,anélkül még elajándékozni sem lehet.8 hetes korukig etetni kell őket és nem Darlinggal.Ez kb.több mint 100 ezres nagyságrend.Na itt kellene elgondolkodnod,megéri-e szaporítani és van-e ennyi pénzed.
Egyetértek az előttem szólókkal, de csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy:
"Egy rejtett szívbetegség miatt belehalt a szülésbe Varnus Xavér orgonaművész Kiskutya névre keresztelt négyéves csivavája, pedig Varnus elővigyázatosságból még kórházba is vitte az ebet a várható szülés előtt egy héttel"
Mindkét kutya fajtiszta, az én kutyám 4 éves és első szülésnél szinte kizárt, hogy 5 kölyöktől több szülessen.
Régebben volt egy keverék kutyám, amelyik többszöt is szült, és semmilyen költséges bánásmódot nem igényelt. Házikosztott kapott és egyszer sem kellett állatorvoshoz vinni.
Amúgy megtaláltam a kérdésemre a választ: 2 éves kortól tenyészérett az állat. A fedeztetésre a tüzelés 9-13 napja között a legideálisabb, de ettől vannak egyedi eltérések. Két fedeztetés 48 óra különbséggel javasolt.
Még annyit sem tudsz,hogy nem fajtiszta,hanem FAJTAtiszta.Szerencséd volt,hogy a keverék nem halt bele az ostobaságodba.
A valószínűleg eleve szaporítótól származó "fajtatiszta"kutyáddal nem biztos,hogy ilyen szerencséd lesz,de ahogy elnézem,nem is nagyon érdekel a kutyád,csak a kis zsebpénz,amit a szaporításból remélsz.Ha elpusztul az ellésbe,sebaj,szaporítótól mindig tudsz szerezni olcsón másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!