A yorkik ha kölyökkorukban félénkek az első tüzelés után megváltozhat ez?
Fél az idegenektől és más kutyáktól ha ez nem is változik tüzelés után mivel lehetne ezen segíteni? Itthon semmi probléma játszik futkározik ugrál ugat.. de az utcán fél és mögöttem megy.
Azt mondták lehet ő volt az utolsó az alomban.
Még annyi h ő egy 7 hónapos yorki kislány
Előre is köszi a válaszokat:)
A tüzelésnek semmi köze ahhoz ha kutya rosszul/hiányosan szocializált.
Ezen kívül valószínű h Te is rosszul reagálod le ezeket, és nem segíted h ez oldódjon, hanem talán még rá is erősítesz. Ezt a félénkséget szakemberrel kell megoldanod, és nem a tüzelésre várni.
A tüzelési idő alatt esetleg megváltozik, de utána ugyan olyan lesz mint előtte!
Semmi köze annak, hogy hányadik volt az alomban, nem attól függ.
Szocializálási problémák vannak.
Ha az utcán sétáltok semmiképpen ne dicsérd ha fél mert megerősíted a félelmét. Kutyákhoz engedd oda inkább ne szólj akkor sem hozzá. Ha érdeklődést mutat bármi iránt akkor lehet dicsérni!
1 vagyok.
Ezer és egy oka lehet h miért fél...
- lehet alapvetően idegrendszeri probléma
- lehet szocializációs probléma
- lehet h nem vagy az életében olyan biztos pont, ami számára megnyugtató lenne
- rosszul/hibásan reagálod le a félelmeit
Ez tök összetett. Látatlanba mondani valamit egy ilyenre, felelőtlenség - szerintem.
Mert ha azt mondom h ignoráld az ilyen viselkedését, akkor ez, ha a kutyának amúgy sem te vagy akitől az infókat veszi a világról, még jobban elbizonytalanítja.
Ezért mondtam h menj szakemberhez. A félősség magától nem fog megoldódni, ez tuti.
Ezek szerint a németjuhász neki biztonságot adott, ugyanezt a biztonságot kell megteremtened neki, amihez az kell h következetes, határozott vezető legyél, akire támaszkodhat ha elbizonytalanodik és aki mellett meg tud erősödni az önbizalma.
Mennyire tudod kizökkenteni amikor fél? Mit csinálsz olyankor? Mit látsz rajta? Mennyiszer találkozott kisebb korában több kutyával? Engedted-e más kutyákhoz?
A 85%-osnak van igaza.
A 2. sem mond hülyeséget, de ez csak egy sablon - amit ráadásul hiányosan ír le -, amit itt szoktak csípőből nyomni az okosok...
Én a kutyasuli.hu-t ajánlom...
Tájékozódj, nézd meg, neked kik szimpatikusak - de ott vannak (szerintem) a legjobb terápiások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!