Kölyökkutyának szoktatok főzni? Ha igen, akkor mit?
De abból tényleg csak 3 szemet kell enni a kutyádnak és nem kell mellé kiegészítő. Így valóbamn olcsóbb a végén. Nem muzsáj olyan drága tápot venni. Van sok olcsóbb... Szerintem legjobb az Acana, ár és minőség arányban. Ott van az Orijen ami kicsit drágább. De ezeknél olcsóbb a Dog Chow és hasonló tápok. És ezekkel is nagyon szép lesz a kutya, persez ebből picit többet kell ennie. Én azért szeretem ezeket a tápokat, mert az én kutyám tönkrement a szemét, rossz táp, maradékevésben. Nem egy kényes kutya, sok halálos veszélyen túl van, okos, makk egészséges (persze az emésztőrendszerébe nem látok). Nincs semmi baja "csupán" ronda. Hullik a szőre, fénytelen, a szája büdös, rossz a foga. Természetesen nem más baja van hiszen megmondta az állatorvos. 8 évig rosszul etettem, és most fél éve szenved, hogy még mindig halál éhes az Acana adagjától, mert 8 évig zabált, mert a rossz kajákból sokat kellett ennie. Én soha többet nem fogom ilyenekkel etetni. És ha főzhetek neki akkor kb csinálom ahogy a videóban, de ahhoz most nincs időm. Inkább lemondok pár dologról hogy kijöjjön az a 14 ezer Ft. Én megjártam. Persze a szomszéd Rénó már 10 éve él házikaján és semmi baja, de én inkább nem kisérletezek a kutyámon hogy ő is beleesik-e abban a csoportba.
Szerintem mindenképp olcsóbbra jön ki a végén a táp, de ha mindenképp főzni akarsz akkor ne felhasználáskor leesett húsdrabaokat etesd vele, hanem valami normálisabbat és nézz utána alaposan, hogy miből mennyi kell neki. És szerintem ne keverd mert a táp arányait felborítod, is így túladagolhatsz valamit. És állj be egy kajára, ne váltogass ha lehet.
amúgy nem akarok mindenképp főzni neki, két hete van kutyám,és próbálom kisakkozni, hogy hogyan lehetne a legjobban kihozni ezt a dolgot. A tenyésztője Purina Dog chow-t adott neki, és én azt hittem, hogy az egy minőségi táp, és döbbenten olvasom itt a gyakori kérdéseken, hogy nem is annyira jó... Bár én két hete azt hittem, hogy a Pedigrétől jobb nem kell.......:) Hát erről is felhomályosítottak már...
A kajamaradék azért ezután nem a kukában fog landolni...
Kedves kérdező! Add neki a Dog Chow-t nyugodtan! Annyi, hogy egészítsd ki hússal mert viszonylag keveset tartalmaz. Sok benne a gabona így a főzött kajának akkor már nem kell rizst vagy krumplit tartalmaznia. Így jössz ki a legolcsóbban. Dog Chow (reggel)+ főtt hús(este), amiről te el tudod dönteni hogy mi futja, csirkeaprólék vagy marhacomb:)
1-2 válaszomat amúgy rendesen kiforgatták de nem baj, remélem aki akarta ki tudta szedni belőle a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!