Van egy amstaff kolykom,8 hetes es le szeretnem vagatni a fulet, hany honapos korba ajanlott?
És akár az altatásból is megtörténhet,hogy nem ébred fel.Minden műtét kockázatos,főleg ha olyan sarlatán csinálja,aki rászorul arra a pénzre,amit divatmániás sznoboktól kap a kutyájuk megcsonkításáért.
Mint fentebb írták,normális orvos ilyet nem csinál.Annak van annyi páciense,hogy nem szorul ilyen illegális műtétek jövedelmére.
A többiek már mindent elmondtak. Azért egy füllyukasztást ne hasonlítsunk össze egy altatásban végzett komplett darab kivágásához. :)
Füllyukasztás egy csattanás és kész, meg sem érzi az ember, 2-3 napig kicsit fájdogál max és ennyi (mondom ezt úgy, hogy viszonylag felnőtt fejjel lövettem már porcba is). Azt azért nem venném olyan könnyen, ha elaltatnák, felvágnának, kivennének egy darabot a fülemből, majd összevarnának...
Akkora kamu duma ez a fülgyulladás!
Álló fülű kutyáim vannak,mégis folyton gyulladt a fülük.És ismerek rengeteg lógó fülű kutyát,akiknek semmi bajuk.
Ismerősöm 40 éve tenyészt boxert.Már vagy 10 éve nem csonkítja meg a kutyáit és jé,semmi bajuk!Soha nincs fülgyulladásuk.
"Ez a fajta igy szép és nem nagy logo fülekkel,és csak az köt ebbe bele aki csak álmodik ilyen kutyárol."
Ebben hatalmasat tévedsz, az köt ebbe bele, aki nem szereti megcsonkítani az állatokat, mert az úgy "szép". Tessék kis fület tenyészteni nekik, ha olyan szép - persze vágni könnyebb, azt elhiszem. Érdekes módon, én például úgy tudom, hogy pont a vágott fülűeknél kell jobban vigyázni a fülre, mert nem védi a fülkagyló a piszoktól, attól, hogy belemenjenek dolgok, és pont ezért hajlamosabb a vágott begyulladni.
Ettől függetlenül nem értem, mit nem lehet azon megérteni, hogy tilos kupírozni esztétikai okból, aki megteszi, törvényt szeg. Mindenki ebbe köt bele, hogy ez nem válasz a kérdésre, szerintem pedig válasz, ugyanis: sehány hónapos korban sem ajánlott, mivel törvényellenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!