Mivel szórjam be, ami visszariasztja (talált élelem megtagadása)?
AUSSIE...ezzel mindent elmondtál!!! De komolyan :D
Bő 1 éves korukig MINDENT képesek megenni, de tényleg!! :)
Amit tehetsz: MINDIG, kitartóan tiltasz, és MINDIG kapjon jutalmat, ha otthagyja/elereszti a nem kívánatos cuccot.
Később le fog szokni róla, de ehhez idő, kitartás és JÓ IDŐZÍTÉS kell, vagyis állandó FIGYELEM :)
TAPASZTALAT... ;)
Nem tiltottam le a gyümölcsről, csak szerettem volna haladni, ezért nem hiszem, hogy engedetlenségről lenne szó.
Szilvi na ez nekem is új:D Bár hallottam, hogy a fajta úgy általában haspók.
Azt hiszem rágyúrunk még a kéremre, ma 5-6 percig álltam fölötte, míg ki nem adta a szájából a körömreszelőmet (nem éles, buffer-ről van szó), nem rángattam, csak kértem, aztán elengedte. Persze ment a dicséret.
Hmmm... bár a pozitív, jutalmazásos nevelés (nem elkötelezett) híve vagyok, most mégse az segített...
Kipróbáltam a dobálózást, először csak a pórázával, amihez sajnos gyorsan hozzászokott, majd köves palackkal, ami egy szerencsétlen irányváltásának és egy béna dobásnak köszönhetően egyszer a kutya képében landolt. Nem lett semmi baja, de hazáig elkerülte a gyümölcsfákat. Ma pedig egy barackot szedett fel tiltás ellenére, automatikusan lekevertem neki egy taslit. Mivel sosem ütöm, ez annyira megrendíthette, hogy utána elég volt csak halkan szólnom, és összehúzva magát eloldalgott.
Nem akaroma jövőben erőszakkal fenyíteni a kutyát, szóval remélem ennyi elég volt neki (egy időre). Úgyis még rengetegszer újratanuljuk...
A palackos megoldás amúgy szerintem nem rossz, elég rémisztő volt számára a zörgés, de azért csak ment a következő gyümölcsfához.
Igen, sajnos ahhoz is hozzá tudnak szokni.
Egy kisebb tasli v orra koppintás még teljesen belefér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!