Mivel szórjam be, ami visszariasztja (talált élelem megtagadása)?
6 hónapos a kutya. Miért is várod, hogy 100 %-osan működjön egy olyan tiltás, amit az egyik legnehezebb feladat szinte megtanítani a kutyának?
Kitartóan tiltsd és erősítsd az ereszd, vagy a nem szó hatását akkor is, ha nem vagy a közelében.
Persze, hogy még kicsi, ezért nem is várok tőle el lehetetlent, be fog még így is csúszni néha egy-egy falat, csak jó lenne, ha a számuk csökkenne, és nem viselkedne porszívóként:)
Az elektromos nyakörv nekem kissé drága, és ismerősi körben sem tudok, hogy valakinek lenne, de köszönöma tippet. Kinint hol kapok?
"6 hónapos a kutya. Miért is várod, hogy 100 %-osan működjön egy olyan tiltás, amit az egyik legnehezebb feladat szinte megtanítani a kutyának? "
Nem várom el, tisztában vagyok a feladat nehézségével, utaltam valahol rá, hogy nem így lenne?:)
Az én kutyámnál semmi nem vált be. Nyomtam fogkrémet is a szájába, korábban azt olvastam, h a mentolos ízt nem szeretik a kutyák. Hát az enyém még kért belőle.
Én inkább azt javasolnám, h érje vmi kellemetlen élmény azután, miután te letiltottad volna és mégis felette. Gondolok itt egy erősebb ráordításra vagy egy kővel megtöltött flakonra, amit mellé dobsz. A lényeg ebben az, h először a tiltószó és utána az erős hang/flakon. A tiltószóhoz fogja kondícionálni a kellemetlen dolgot és egy idő után nem fogja csinálni és neked is elég lesz egy sima nem.
Nekem nagyon beles kutyám van, küzdök én is az élelem megtagadással és ráadásul a hangom sem túl erős, nem tudok kellőképpen ráförmedni, nehezen gátolható. Suliban volt élelem megtagadás gyakorlat, nálunk a kővel megtöltött flakon segített, 2x kellett mellé dobni (a lényeg h váratlanul érje) és második alkalommal már nagy ívben kikerülte a kaját. Nem hittem a szememnek, h ez az én kutyám :D
Persze itt még nem ért véget a dolog, de nálunk ez lesz hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!