Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel szórjam be, ami visszari...

Mokkagyerek.blogspot kérdése:

Mivel szórjam be, ami visszariasztja (talált élelem megtagadása)?

Figyelt kérdés
Amit én ejtek le, ahhoz nem nyúl, és csak parancsra ehet, de amikor szabadon van engedve, akkor csak úgy nyalja fel, amit talál (kivéve ha nálam jobb dolog pl. máj van). 6 hónapos aussie-ról van szó. Úgy hallottam, hogy érdemes lenne elrejteni csapdákat egy területre, és a finom falatokat pl. csípőspaprikával megkenni, de borsot is hallottam. Kinek mi vált be? Illetve mi az, amitől tuti nem lesz baja? A tiltással csak annyi a baj, hogy amikor 5 méterre sétál tőlem(tehát nem kartávolságban, ez akkor van ha több kutyával bóklászunk), és már a szájába vette és már termeli befelé, megyek utána, és tudja, hogy miről van szó, és kb egyben nyel le mindent. Ha csak velem van, és emiatt a közelemben, akkor szépen letiltható a kajáról, de kiköpni csak jutiért cserébe köpi, csak kiszedni lehet a szájából ( ha olyan, ami tuti árt, akkor kiszedem).
2013. júl. 5. 07:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Az enyém is nagyon beles, mondjuk ezért motiválható remekül jutalomfalattal, de van ugye hátránya. Leáll enni a faepret, akkor is ha 6 másik kutya játszik körülötte, szóval megvannak a prioritások:) Nekem averzív hangnak a lábas koccintása vált be, de azt azért mégse cipelném el sétára:D Köszönöm ^_^ Ja és bocsi a korábbi kommentelőtől, úgy válaszoltam, mintha ismerne minket. A kutyával, de csak a kutyával egyedül (meg kisgyerekekkel) nagyon türelmes vagyok, és nem várok el igazán semmit, csak egy kis jómodort. Szóval ha lassan fogunk haladni az élelemmegtagadással, az is oké.
2013. júl. 5. 12:45
 12/24 anonim ***** válasza:

Ismerős :D

Egyébként pár hete szeder segítségével gyakoroljuk az élelem megtagadást :D, van egy rész, ahol tele van az út... Szereti a gyümölcsöt, de azért mégsem annyira, mintha egy darab jó erős szagú húst találna.

Nem kicsit köcsög volt. Sétáltunk, letiltottam róla, jött tovább mellettem (úgy képzeld el, h kb. 10-15 méteresen szakaszon csak szeder van a földön), majd ahogy átjutottunk rajta, megdicsértem. Mentünk tovább és közben játékra hívtam, úgy 10 métert rohant is velem, majd hirtelen megállt, de nem vettem észre. Én tovább futottam. Amikor nyugtázta, h kellő távolságban vagyok, visszarohant szedert enni :D :(

2013. júl. 5. 12:55
 13/24 anonim ***** válasza:
A gyümölcsöket az enyémek is feleszik, inkább nem is tiltom, mint lúzerpecsétet szerezzek, mert mikor egy pillanatra nem figyelek, úgyis odamegy valamelyik. Sőt magam viszem oda őket, hogy tőlem jöjjön az engedély.
2013. júl. 5. 12:57
 14/24 anonim ***** válasza:

De ezt nem veszi következetlenségnek a kutya?

Vagy különbséget fog tenni, h a gyümölcsöt szabad, más nem?

2013. júl. 5. 13:00
 15/24 anonim ***** válasza:
Ha én adom ki az engedélyt, szerintem nem következetlenség. Most ha a jutalomfalatot leejtem, azt is feleheti, szóval az is földről evés végülis. Szerintem még mindig jobb, mint ha magától megy oda falni. Én tudom, hogy ezen a területen úgy is odamegy, mert arra szoktak rohangászni a többi kutyával. Inkább megengedem, mint ne tudjam letiltani, de lehet, hogy hibázok, nem tudom. Ha nem felejtem el, ma megkérdezem klubon.
2013. júl. 5. 13:04
 16/24 anonim ***** válasza:
Oksa, megköszönném :)
2013. júl. 5. 13:05
 17/24 A kérdező kommentje:

Jajj ugyanez volt, csak Mokka kb 20 métert visszaszaladt még, pedig a "falkával", akikkel sétálunk, már mentünk egyenesen előre, de nem érdekelte, úgy kellett onnan elterelni....

A faepret én se tiltom, se az olyan dolgokat, amiket be tudok azonosítani, és viszonylag természetes, meg mindig ott vannak a séta alatt( a fát mégse vághatom ki), de az nem tetszik, hogy talál pl. egy banánhéjat (!) és gyorsan betermeli, mert tudja, hogy elveszem. Ha máj van nálam, akkor ugye nincs gond... mert akkor én vagyok az isten, és nem érdekli a többi elszórt kaja.

2013. júl. 5. 13:23
 18/24 anonim ***** válasza:

ma 13:04

Jutifalat nem mehet a földről, ha leesik. Meg kell tanulnia, a jutalom kaja a gazda kezéből jön. Első lépés a földről felszedés ellen.

2013. júl. 5. 17:54
 19/24 anonim ***** válasza:

Vannak olyan feladatok, ahol távolról irányítom a kutyát, és nem akarom, hogy minden klikkelésre visszarohanjon hozzám, ezért eldobom a falatot neki.

Megkérdeztem a klubos oktatót, aki azon a véleményen van, hogy biztos élelemmegtagadást szinte lehetetlen elérni, vagy legalábbis őrült sok energiát kell belefektetni. Tudom, itt majd jönnek, hogy de az ő kutyája... ezt most hagyjuk.

Azt mondta amúgy a gyümölcsökre, hogy legjobb tiltani, de ha nem vagy benne biztos, hogy nem megy vissza akkor jó megoldás, hogy letiltod, majd egy idő elteltével odaengeded, tehát tőled jön az engedély. Én a gyümölcszabálást továbbra is hagyni fogom.

2013. júl. 5. 22:27
 20/24 anonim ***** válasza:
A visszaszaladás már engedetlenség szintjén van. Hiszen egyszer már letiltottad. Az egészen más, ha mentek a kedvenc nasi felé és te szólsz neki, hogy eheti.De fiatal még a kutyád, lesz ideje megtanulni a dolgokat.
2013. júl. 5. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!