Betegesen rettegek attol, hogy egyszer a kutyam gyomorcsavarodast kap?!
Kb. 1 hete tudtam meg, hogy milyen gyakori a gyomorcsavarodas. Azota minden este ottvagyok a kutyammal mikor eszik. Es ha otthagyja akar egy pillanatra is akkor elveszem tole a kajat,hogy ne legyen sok. Utana pedig (kinti kutya) felorankent jarkalok ki hozza, hogy minden oke-e. Ez tudom, hogy nem normalis. Hogy nyugtassam meg magam?
ma este uj tapot kapott, mohobban ette, mint amugy. Utana sokat bofogott meg nyugtalanul jarkalt. Ez vagy 5 percig tartott. Azota olyan a viselkedese, mint eddig. Ugy 1 oraja evetrt. Ugye nem lesz baj?
Ezer fajta betegség van még, ami miatt az ember folyamatosan retteghetne. A gyomorcsavarnál sajnos a hajlam az, ami az első rizikós pont. Ha odafigyelsz az etetésre és nem tömöd meg a kutyát fiatalon dugig, nem lesznek várhatóan lazák a tartószalagok.
Német juhászaim voltak, vannak.És nem kistestűek. Vacsora után megy a házőrzés a kerítés mellett. Még egyetlen kutyámnak sem volt gyomorcsavarja.
Pont ezaz, hogy amig nem tudtam, hogy a gyomorcsavarodas milyen veszelyes addig se volt semmi gond. Az en kutyam olyan, hogy eves utan 30-40 percig nyugton van, de annyi az energia benne, hogy utana megint nem bir magaval. Hiaba setalunk elotte orakat. Most epp egy bekaval jatszik..
Amugy foxirol van szo, ilyenkor nincs beengedve a lakasba, csak telen.
Ne parázz ilyeneken mert 1 ez általában a rossz genetika és rájön még a rossz etetés is, meg fajtabetegség is szóval vagy ki jön az elején vagy nem.
Kutya nem lenne már a világon ha ez beütne mindegyiknél.
Ez is a hibás "tenyésztés" szaporítás egyik átka.
Lehetne félni a vakbéltől is embernél, de az is egy olyan dolog hogy ha kiakar jönni kifog, ha nem, még ha hajat eszel akkor sem fog.
Ja h foxi :)))
Nem is tudom miről beszélünk akkor :)
Én láttam gyomorcsavarodással műtőasztalra került tacskót is.
Tehát nem kizárólag a nagyobb testűeket fenyegeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!