Mit tehet az az ember, aki "betegesen" szereti az állatokat, főleg a kutyákat. Kutyakozmetikus akart lenni, de kiderült, hogy allergiás a kutyaszőrre?
Pár hete véletlenül kigugliztam orvosi gyógymódot erre, de most sehol sem találom:(
De VAn és tutti kikutatnám, mi.
Vagy marad a szőrtelen kutya-macsek meg a westie, aki állítólag "hipoallergén". (?)
Nézd, a fiam allergiás a fű- és fapollenekre, de az orvos mégis azt ajánlja, hogy menjen sokat a szabadba.
Kérdés, milyen mértékű az allergia. Egyébként ez változik.
Nekem is kimutattak kutya és macskaszőrre allergiát. Több, mint húsz éve van kutyánk, de semmi bajom.
Egyébként szerintem aki "betegesen" szereti a kutyákat, az nem megy kozmetikusnak.
Én sajnálom azokat az állatokat, amelyek ki vannak kötve órákra, hogy valami mássá formálják őket, mint amilyenek.
Most nem az egészségügyi dolgokra gondolok, a szőr ápolására, hanem a fazonra nyírásra.
A kutyák kiszolgáltatottak ilyen helyen és igazán nem nekik való, hogy hülyét rakjanak belőlük.
Már vannak nagyon jó gyógyszerek pl. otrivin amivel teljes nyugodt életet élhetsz úgy,hogy észre sem veszed,hogy allergiás vagy
a kutyaszőrre.
Köszönöm a válaszokat!
A kutyakozmetikus mellék állás lenne a védőnői diploma mellé.
Úgy gondolom, hogy a kutyakozmetikusi szakmának 2 ága van, akik divat kedvéért csinálják és mindenféle természet ellenes színűre festik a kutyákat, de vannak olyanok is (én közéjük tartozok) akik nem ezt csinálnák, hanem például egy össze filcesedett szőrű pulit nyírnának. Tehát ennek is van két véglete, én úgy gondolom. Vannak a lusta kutya tulajdonosok, akik fürdetésre is beviszik a kutyát vagy csak nincs elég nagy lakásuk hozzá.
Figyi, ha nemrég derült ki és nem erősek a tünetek, akkor simán lehetsz kutyakozmetikus. Rólam is kiderült h allergiás vagyok a cicaszőrre van itthon 2 hosszú szőrű cicám, és immunizálódtam - gyógyszer nélkül :) Nekem ilyen szezonális az allergiám - ez ilyen enyhe allergiás asztma - ha szőrváltás van, hőemelkedésem lesz és folyik az orrom. Olykor felülfertőzöm magam torokgyuszival - ne csodálkozzon a hülye aki -20 fokban sál nélkül lovagol - de semmi.
Simán kinőheted, vagy gyógyszerrel segíthetsz ezen, ha nem vészes. nem eszik olyan forrón a kását :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!