Küllembírói, kutyakozmetikus vagy kutyakiképzői vizsgát hány éves kortól lehet letenni?
És kb mennyi az ára ilyen tanfolyamoknak és vizsgáknak?
Tudom, elég borsos, de azért kíváncsi vagyok. Na meg arra, hogy innen letette-e valaki? :-)
Küllembíró a legnehezebb: ott min. 5 év tenyésztés, ringtitkári gyakorlat, kb. 100 e ft és marhanagy hátszél kell (ez persze a meoe-s, van az mksz-nek is, az kb. 70e.). Ritkán (5-6 évente) van tanfolyam.
Az idén mindkét szervezetnél volt már.
A kutyakozmetikus a legegyszerűbb, keresel OKJ-s képzést, kb. 150-200e-ből megvan. Előképzettség nem kell.
Kutyakiképző szintén OKJ-s képzés, legtöbbször 2 év kutyaiskolás múltat kérnek. 170 - 250 e Ft.
Szia!
Én csak a kutyakozmetikushoz tudok hozzászólni. Érettségi a feltétele. Én lassan 3éve vizsgáztam,akkor ha jól emlékszem 130ezerben volt a tanfolyam.
A küllembíró nem egy szakma, mint a másik 2. az hosszú évek munkájának eredménye, ha valakinek van ilyen ambíciója.
A másik kettő tanfolyam, bár én igazán a kiképzői tanfolyamon is csodálkozom, mert ez régebben úgy ment, hogy aki a kimagaslóan jó volt a suliban, az esetleg ott maradt kiképzőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!