Betegesen rettegek attol, hogy egyszer a kutyam gyomorcsavarodast kap?!
Kb. 1 hete tudtam meg, hogy milyen gyakori a gyomorcsavarodas. Azota minden este ottvagyok a kutyammal mikor eszik. Es ha otthagyja akar egy pillanatra is akkor elveszem tole a kajat,hogy ne legyen sok. Utana pedig (kinti kutya) felorankent jarkalok ki hozza, hogy minden oke-e. Ez tudom, hogy nem normalis. Hogy nyugtassam meg magam?
ma este uj tapot kapott, mohobban ette, mint amugy. Utana sokat bofogott meg nyugtalanul jarkalt. Ez vagy 5 percig tartott. Azota olyan a viselkedese, mint eddig. Ugy 1 oraja evetrt. Ugye nem lesz baj?
Én pont emiatt kétszer etetek naponta.Tápot feláztatom meleg vízzel és mikor kihűlt,akkor adom.
Nálunk kaja után minimum 2 óra hosszat csendes pihenő van.Volt egyébként olyan kutya,aki üres gyomorral is megkapta.
Én is félek,mert itt állatorvos nincs(csak késő este),nem nagyon műt.Autónk meg nincs.Ha baj van,annyi.
Ha tud böfögni,nincs baj.Tápokat csak úgy válts,hogy mindig kicsit keversz az újból a régihez,majd minél több újat,szép fokozatosan.Lehet,hogy az új táp gázosítja.Az én kutyám a Hill's-től lett olyan rosszul,hogy kórházba került,pedig konyhamérleggel mértem az adagot ki neki.
Mindig áztasd be neki a tápot,hogy ne a gyomrában dagadjon meg.Egyébként logikus a 2 adag:egyszerre kevesebb van a gyomorban,kevesebb gáz képződik és kisebb helyet is foglal.
Koszonom a valaszokat!
Viszont nem ugy van, hogy gyomorcsavarodast eves utan nem sokkal kaphat a kutya?
1 eves kutya es kozepes testu. De akkor lehet, hogy enis 2x fogom etetni
Evés után 2-3 órát kell pihentetni, de az tény, h sajnos előfordul, h az üres gyomor is átfordulhat. Azzal is vigyázni kell, ha mozgatod, ne igyon közben sok vizet.
Én mindenképp a 2 etetést ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!