Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S kutyások! Már teljesen...

S. O. S kutyások! Már teljesen kétségbe vagyok esve! Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Van egy 11 hónapos keverék kutyusunk. 6 hetes kora óta van nálunk. Eddig egy teljesen egészséges lelkületű, és fejlődésű, bár kissé szeleburdi kutyus volt. Mivel hamarosan kisbabánk születik, nagyon sokan azt tanácsolták, hogy ivartalaníttatsuk a kutyát, mert akkor lenyugszik egy kicsit, és könnyebb lesz vele. 5 hónapos kora óta teljesen szobatiszta amúgy, és sok parancsszóra hallgat is. Nahh kb 2,5 hete megvolt a műtét, szerencsére gyorsan gyógyult a blöki, 1 hét után már kutya baja sem volt. Nahh ekkor kezdődtek a gondok. Azóta elfelejtette egész egyszerűen azt, hogy szobatiszta, kakil, pisil mindenhova a lakásban, és sokkal kezelhetetlenebb mint előtte. Vissza estünk hirtelen a 2 3 hónapos szintjére. Már teljesen ki vagyok emiatt, nem tudom mit tegyek, már mindent kipróbáltunk a párommal...:( Az is gáz, hogy én itthon vagyok veszélyeztetett terhesként, teljesen ágyhoz kötötten, fel sem lehetne kelnem, nemhogy takarítani, viszont kénytelen vagyok, egész nap, kutya pisit meg kakit takarítani. Így eljutottunk ahhoz a ponthoz, hogy már a baba is veszélyben van...Mit tegyek? Sürget az idő. A baba hamarosan megszületik. Tudtok tanácsolni vmit? Esetleg ajánlani jó szakembert?
2013. júl. 3. 06:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Jelentem nem vált be az a módszer hogy nem zárom be az ajtót csak eltorlaszolom h ne tudjon bejönni...Sírdogált egy kicsit az ajtó előtt majd elvonult...most mikor kimentem megint oda volt pisilve...:(
2013. júl. 3. 10:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Szeparációs stressz akkor alakul ki, ha a kutya nem érzi hitelesnek a vezetőjét - aggódik értetek, amikor elmentek, mert úgy érzi, neki kellene vigyáznia a falkára, viszont a lakásba zárva ezt nem teheti meg. Biztosan sikerül kikupálni, ne aggódjatok. Viszont ahhoz a ti pozíciótok erősítése kell, amit megértek, hogy ilyen körülmények között nehezen kivitelezhető. A cerberos oldalán van egy csomó tipp ehhez.Kitartást!
2013. júl. 3. 11:00
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát ez érdekes...Egy kis környezetváltozás vajon nem tenne jót neki? Ha mondjuk kicsit elválasztanánk tőlünk, és elküldenénk pár napra "nyaralni"?
2013. júl. 3. 11:23
 14/17 A kérdező kommentje:
Szüleim kutyája egy tekintélyt parancsoló idősebb kutya aki mindig helyre tudja tenni a kicsit...lehet jót tenne neki pár nap vele...nem?
2013. júl. 3. 11:24
 15/17 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:
100%
Hát lehet vele tisztelettudó lenne, de attól felétek nem hiszem, hogy megváltozna. Viszont nektek jót tenne, főleg neked. Passzoljátok le pár napra, vagy akár hosszabb időre, beszéljétek át a pároddal, hogy min kéne változtatni a kutyával kapcsolatban. Te ismered legjobban a kutyádat, a szeparációs szorongástól kezdve a kamaszodás csínytevésein át bármi lehet. Az biztos, hogy a vele szembeni idegességet és a terhesség félelmeit is megérzi.
2013. júl. 3. 13:22
 16/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
Lehet, hogy a nyaralás segíthet...de utána mindenképpen kutyakiképzőt javaslok!
2013. júl. 3. 13:28
 17/17 anonim válasza:
0%
szerintem egy kicsit elkényeztettétek a műtét óta próbáld újra nevelni pl. ha pisil szagoltasd meg vele esetleg kicsit nyomd bele az orrát és beszélj vele erélyesebben.
2013. júl. 3. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!