Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Talált élelem megtagadása...

Talált élelem megtagadása pozitív megerősítéssel?

Figyelt kérdés

A kutyám eddig mindent csakis és kizárólag pozitív megerősítéssel tanult meg, büntetéssel, szidással,soha nem mentünk semmire, sőt, általában csak rontott a dolgokon.

Már mindent tud amit szeretnék, számomra majdnem tökéletes. Megnéztem különböző kutyaiskolák honlapjain az alap és középfokú tanfolyamok anyagait, ezek mind mennek. Kivéve az élelemmegtagadás.

Mivel lakásban lakunk, így csak séta közben van ezzel probléma, ezért nekünk kifejezetten a talált élelem megtagadása lenne fontos. Már mindent bevetettem. "Akadálypályát" állítottam, ott gyakoroltunk, mindig rászólok, leszidom, próbáltam a kavicsos pet paackos módszert, ha látom hogy megindul a kaja felé, már hívom vissza, többnyire sikertelenül. Semmi nem segített. Olyannyira nem, hogy ha messziről kiszagol valamit, rohan oda és eszi meg. Ilyenkor konkrétan szarik rám magasról, mondhatok bármit. Amikor már szájában a falat, elszalad előlem, és csak akkor jön vissza amikor lenyelte. Bármi másról le tudom tiltani, erről nem.

Mivel minden mást csak pozitív megerősítéssel tanítottam meg neki, ezért arra gondoltam, hátha erre is van olyan módszer, amihez ez elég. Remélem tudtok segíteni, mert már fogalmam sincs hogy mit tegyek.

2013. jún. 27. 22:07
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

ma 18:24

Ez, amit leírtál, olyan szépen hangzik.Csakhogy a kérdező ott van a kutya mellett, és hiába tilt, a kutya vígan elrohan és bekebelezi a finom falatokat.

2013. jún. 28. 18:37
 32/45 anonim ***** válasza:

kedves kérdező. Önmagadnak mondasz ellent. A kérdésedben ez szerepel

" Talált élelem megtagadása pozitív megerősítéssel?"

Sőt, írtad is, pozitív megerősítésre keresel megoldást.

2013. jún. 28. 18:40
 33/45 A kérdező kommentje:
Ha nagyon erélyesen ráordítok, akkor otthagyja. De legközelebb ugyan úgy megpróbálja. És őszintén szólva nem szeretek az utca közepén ordítozni, főleg amikor késő este jövünk haza a lakótelepen. Felverem vele az egész környéket.
2013. jún. 28. 18:41
 34/45 A kérdező kommentje:

Igen, azért keresek így megoldást, mert a negatívnak nem volt hosszú távú hatása.

De ok, elfogadom, nincs ilyen. Majd kitalálok mást, előbb utóbb úgyis megoldom. Volt már pár lehetetlennek hitt probléma, végül mindenre lett megoldás.

2013. jún. 28. 18:43
 35/45 anonim ***** válasza:

birom már megint a semmit nem tudtok rólam szöveg.

1. te magad is "bevallottad" hogy a jutit már nem használjátok ergo jutival tanítasz, tehát tökéletesen jól gondoltam anélkül hogy ismernélek, vagy tudnám milyen színű a hajad vagy mi a kedvenc színed. bőven le lehetett szűrni az elmondásaid alapján.

2. tény az is meló hogy a jutival szépen mindent megtaníts a kutyádnak de hidd el ez nem azt jelenti hogy tekintélyed van -jó példa a problémád- vagy hogy baromi nehéz esetű kutyád van. hidd el egy domináns kutyával a csak pozitív megerősítéseddel és a fél kiló párizsiddal már nem ilyen egyszerű lett volna a helyzet. tudod van az amikor a kutya tudja az ül parancsot csak épp nem csinálja meg neked mert minek? tudom mert az enyém csak akkor hallgat -rajtam kívül- bárkire a családban akár egy szimpla leültetéssel kapcsolatban ha épp kedve szottyan.

3. általános tény hogy a mai új divatnak köszönhetően aki csak pozitív megerősítésben hisz, annak nincsen egyéb eszköze erre mint a kaja. ezért is tud olyan szépen és sikeresen haladni, amiért azt gondolja valóban ez így jó. plussz megint csak említeném, egy domináns kutyával szemben sajna a csak pozitív megerősítés semmit sem ér.

egyszer volt itt egy kérdés. ott szóba jött hogy a megadó kutyák sem úgy jönnek a világra hogy mindent tudnak és értenek. ezt nekik is meg kell tanulniuk. tehát minél többet hozol ki a kutyádból annál több meló van vele evidens! a megadó kutyusok gazdái is megdolgoztak azért hogy a kutya tudjon közlekedni, tudjon trükköket, alapvetően legyen nevelt stb stb.

de egy domináns kutya ha pl. nem akar neked leülni mert magyarán ki vagy te hogy majd megmondod neki? akkor a képébe is dughatod a párizsidat akkor is xarik a fejedre.

megint csak a mi példánkat hozom fel. senki semmilyen parancsot nem tud a kutyának kiosztani úgy hogy az minden körülmények között hallgasson is rá akár kedve van akár nem. csak egy szimpla példa. mondjuk azt akarják hogy menjen a helyére az ég világon nem fog menni ha nincsen kedve. és ez nem azért van mert neveletlen. én egyet csettintek már ott is van. tökéletesen tudja mit jelent az hogy helyedre. ha képes lenne mindenki vezetőhöz méltón -senkinek nem megy mert nála aztán már tényleg meló- viselkedni akkor mindenkire ugyanolyan gyönyörűen hallgatna mint rám.

2013. jún. 28. 19:05
 36/45 anonim ***** válasza:

Ha akarod, megpróbálod, ha akarod, nem.Igaz, nem pozitív megerősítés.

Hazafelé nincs szabadon bóklászás. Eleve nem teljesen behívható a kutyád, így ez az alap. Laza, hosszabb madzaggal séta hazafelé.Még némi bóklászás bele is férhet a madzag hosszába. Ha netán a kutya gondol egyet és megindul, mert megérzett egy igen csábító falatot tíz méterrel előrébb, te a pórázzal megakasztod és közlöd vele, nem!. Aztán bandukoltok tovább hazafelé.Mindezt igen-igen sokszor meg kell tenned. Még akkor is általában, ha pl egyszer-kétszer már csak a szavadra nem szalad el.

2013. jún. 28. 19:19
 37/45 anonim ***** válasza:

biztos vagy benne hogy késő este is ordibálni kellene kérdező? én imádtam a késő esti sétákat még tanulási fázisokban is mert akkor minden kis pisszenésemre ugyanúgy figyelt mintha "ordítanék".

pont azért mert csendesebb a környék, így egy nyomatékos "sss" hang felér egy nappali "ordítással".

2013. jún. 28. 19:41
 38/45 anonim ***** válasza:
Akkor tévedtem a kilétedet illetően, én nem tudom, könnyű kutyád van-e, azt tudom, hogy mikor életem első kutyája hozzámkerült én is überfaszának éreztem magam, mert jött velem póráz nélkül. Csak a macskák meg a kutyák után ment el, de amúgy minden jó volt:D Aztán nekiálltam másik kutyám miatt suliba járni, ahol rengeteg dolgot megtanultam, és nekiálltam magamat képezni, figyelni, hogy mi hat a kutyámra a legjobban. Ez a következetesség. Amibe az is beletartozik, hogy este 10-kor is letiltod, ha felzabál valamit, akkor is elvárod, hogy odamenjen hozzád, ha 10 grillcsirke van kihelyezve az utcán, és ezt el is éred. Ha kell, eleinte eszközökkel. Aztán ezeket szépen lassan el lehet hagyni. Azt is megtanultam, hogy ha vezér vagyok, akkor minden helyzetben az vagyok, és pont a necces szituk mutatják meg igazán, hogy az vagy-e. Minek menne el mellőled, ha nem kap olyan erős ingert, amiért érdemes lenne otthagyni téged?
2013. jún. 28. 19:42
 39/45 anonim ***** válasza:

ezt nagyon jól megfogalmazta kispalikee. sokan abban hibáznak hogy pl. este ciki rászólni, vagy mások előtt.

pl. nő létemre ha meg kellett fegyelmezni a kutyát én aztán minden voltam csak finom meg nőies nem. szó szerint átt kell menj "agresszív pasiba" -itt nem a verést hanem a kiállást értem- hogy egy olyanabb kutyát megfegyelmezz és számára valóban nyomatékosan a tudtára add hogy ez nem volt elfogadható viselkedés és nincs kec mec.

meg is szólt ilyenkor a párom hogy "de gyönyörű vagy" meg stb. sőt a szomszéd is kinevetett már, de hát mit csináljak a a kutyának ez kell. a másik igen vicces dolog pl. korom gábor videója (itt gyik-on találkoztam ezekkel a videókkal először- amikor mutatja hogyan érjék el hogy a kutya ne másszon bele a tányérba. nos én pontosan ugyanezzel a módszerrel távolítottam el a kutyát. annyi különbséggel hogy nem zagyvaságokat dumáltam. mikor megláttam ezt a videót borzasztóan elröhögtem magam belegondolván hogy akkor én is hogy nézhettem ki. nos ez egy kerek hónapig zökkentett ki. akármikor ezt a módszert akartam alkalmazni mindig elröhögtem magam mert eszembe jutott az a kép amit korom produkált. előtte tökéletesen bevált módszer volt. sajnos akkor mikor elröhögtem evidens már nem. mikor ezen dolgoztam hogy ne gondoljak így rá akkor meg az a tudat blokkolt a hitelességben hogy milyen gyönyörűen nőies látványt nyújthatok. és emiatt totál elvesztettem a kontrollt és így a hitelességemet is a testbeszédben hogy most aztán tényleg nincs kec mec. persze dolgoztam ezen, így később újra volt hitelességem, mert nem mással foglalkoztam -most hogy nézhetek ki stb- hanem azzal hogy igenis harag van mert a kutya nem jól viselkedett.

szóval ahogy kispalikee írta hitelesnek és következetesnek kell lenni mindig és mindenkor. tiltásnál pedig nem a hangoktáv a lényeges sokkal inkább a benne levő tartalom, hogy milyen hangsúllyal intézed azt a kutya felé.

2013. jún. 28. 20:07
 40/45 anonim ***** válasza:
Ja bírom, mikor a nyári ruhácskámban az aranyos szandálomban, szépen kisminkelve végigmegyek az utcán, a kutyám meglát egy macskát, én meg úgy tiltom, mintha helyben élve megnyúznám, ha el mer menni mellőlem:D Az a meghökkenés az emberek arcán, komolyan videóra kéne venni. De hatásos. Egy sima 'mit csinálsz, kiskutyám' ilyenkor totál hatástalan, nagyon durván ráfeszül a zsákmányra. Korom Gábor 'fájtápja' meg tényleg komikus, én tuti elröhögném, inkább értelmes kifejezéseket használok, nekem ez jön a számra.
2013. jún. 28. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!