Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell gondozni egy...

Hogyan kell gondozni egy Máltai selyemkutyust kutyát? Többi lent

Figyelt kérdés

Tudom az alapvető dolgokat.DE anyukám biztos azt mondja, hogy nem lehet a panel lakásba kutya.De mivel ez kis termetű, talán.Szerintetek hogyan kérdezem megy anyukámtól?Miket ígérjek meg neki?Nagyon szeretnék egy kiskutyát a lakásba.Mamáméknál van 2 kutyánk de azok nagytestűek.

[link]

Ez a kutya milyen szerintetek??Mi kell egy kutyának?Fekhely meg ilyenkre gondolok.Én össze számoltam ezeket és nekem a legkisebb összeg 136.940Ft volt.Anyukámnak mondtam de nem engedi meg.Mit csináljak??

2013. jún. 27. 15:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Tudomásul veszed, hogy anyukád nem engedi a kutyát. Aztán, amikor a saját lábadra állsz, veszel magadnak.
2013. jún. 27. 15:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Ilyen válasz nem érdekel.Hogyan lehetne anyukámat megpuhítani?
2013. jún. 27. 15:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Még anyukád keresi a pénzt így ő dönti el,hogy kell e kutya vagy sem!!!

keress nyári munkát és gyűjts pénzt..

Nincs olyan ,hogy megpuhitás, egy kutya 15 évig él és nem kevés pénzbe van mellesleg rengeteg gondoskodást kell neki nyújtani,ami nem abból hogy áll ,hogy egy simi és kész..nevelni is kell..

Szőre nagyon sok ápolást igényel 3-4 havonta kozmetikába kell vinni ez 4-5 ezer ft /alkalom..

minőségi kutyatáp havi 5 ezer ft..

tenyésztőtől egy ilyen kutya 90-150 ezer ft

ha szaporítótól vesztek kutyát 10-30 ezerért akkor jó eséllyel egy beteg kutyát fogtok venni,mivel divat fajtáról van szó..és akkor havi 10-20 ezreket is otthagytok az orvosnál..

ha év közbe megbetegszik,eltörik a lába vagy bármi egyébb hopp 10-20 ezer ft.

oltások míg kölyök 3500-6000 ft/ oltás (orvostól függ az ár)

ja és kell 3-4 oltás..

szóval nem olcsó,a mai anyagi helyzetet elnézve elég rizikós a kutyatartás!!

Majd ha külön laksz ,lesz önálló kereseted olyan kutyád lesz amilyet akarsz!

10x évesen neked ebbe semmi beleszólásod nincsen..

2013. jún. 27. 16:13
 4/10 A kérdező kommentje:

1.nem kell leordítani, mert igen is van beleszólásom

2.nem leszólogatos válaszokat szeretnék

2013. jún. 27. 16:57
 5/10 anonim ***** válasza:
hát pedig jobb ha elhiszed, hogy nincs beleszólásod! :D kiskorú vagy, anyukád házában élsz anyukád fizetéséből, azt a kaját eszed amit ő vett, és azt kell tenned amit ő mond. ha tetszik neked, ha nem. mégis miből gondolod, hogy van beleszólásod? számolgatod a pénzt, de van fogalmad arról a szüleid mennyi mindenre költenek még és mennyi energiájukba telik megkeresni? aztán ha nem törődnél a kutyával még azt is nekik kellene megtenni. egy kutya nem egy játék! és ha anyukád úgy gondolja nem kell még kutya, akkor hidd csak el neki. kiskoromban én azért is összetettem volna a két kezem ha a mamáméknál van kutyám. inkább tanuld meg megbecsülni a dolgokat a követelőzés helyett.
2013. júl. 8. 14:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem mindig azt csinálom amit anya mond.

Mamáméknal ez egyik kutya az utcáról került oda aztán gazdája nem jelentkezett igy végül befogadtuk.Másik pedig ha nem hozzuk onann el akkor 7 hetes korában elaltatták volna.

Tudom milyen nagy felelloseg egy kutya.Amik vannak azokat is én tanitom.

2013. júl. 9. 07:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy? (Azért érdekel, hogy mikor tudsz mondjuk diákmunkára elmenni, mert addig én nem erősködnék. Nem két fillér a kutya és a tartása, teljesen megértem, hogy anyukád nem könnyen megy bele.)
2013. szept. 9. 21:33
 8/10 A kérdező kommentje:

gimnazista 13 éves

ne hogy azt ird,hogy akkor legyen kutyám amikor én fogom a pénzt keresni rá

2013. szept. 10. 15:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Miért szeretnéd megmondani, hogy mit írjak?:) Ha nem akarsz a kérdésedre választ, ne kérdezz.

Mondd meg simán anyukádnak, hogy szeretnél egy ilyen kiskutyát, és csak olyan dolgokat ígérj meg neki, amiket be tudsz és be is fogsz tartani (pl. még több dologban besegítesz otthon, a kutya gondozásod átvállalod). Ha nem megy bele, el kell fogadnod, és később elővenni a témát.

A pénzt nem véletlenül mondják ennyien döntő oknak. Ha édesanyád átlag keresettel rendelkezik, akkor a kutya vételára és a felszerelés neki több havi munka, ráadásul olyantól veszi el a pénzt, ami lehet fontosabb lenne. Ha ezt nem tudod ésszel felfogni, akkor egy elkényeztetett kiskölyök vagy.

2013. szept. 10. 19:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszt.

legalább te normálisan tudsz válaszolni

megfogadom

neked mit jelent egy átlag kereset?

2013. szept. 10. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!