Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy tudok gondozni egy kutyát? 13/L
Már kb. 1 éve szeretnék kutyát, de a szüleim felelőtlennek tartanak.Köv. okokból kifolyólak:
-rendetlen a szobám, ez sajnos igaz
-nincs megelégedve (apukám) a jegyeimmel, pedig 2. tanuló vagyok
-feledékeny vagyok (sajnos ez is igaz)
-van egy cicám(testvéremnek is még egy), elég sokszor eteti anyukám, de a kutyával másképp lenne
-3 éve volt még egy kutyusom, amivel nagytatám lepett meg, de kicsi voltam, nem gondoztam rendesen
Van valami tanács, hogy elérjem, hogy a szüleim megengedjék, hogy kutyát tartsak? Pl. hogyan tudnám könnyen rendben tartani a szobám, feledékenység ellen pedig jegyzetfüzetem lesz.
Komolyan venném a kutyát, tudom, hogy sok felelősség van vele.
Ui.: kertes házban lakunk, nem vagyunk túl gazdagok, de egy kutyát meg tudunk engedni magunknak(nekem), nem a pénz a probléma.
a szobádat nagyon egyszerű rendben tartani: elpakolsz magad után. x időközönként fullra kitakarítasz. véleményem szerint az egyetlen lehetőség ahol valóban bizonyítani tudsz ha elmész önkéntesnek mondjuk egy menhelyre.
ezalatt persze nem romolhatnak a jegyeid semmiképp. ha mégis nem megy a kettő egyszerre akkor be kell lásd hogy egy kutyával sem tudnál foglalkozni. a másik nagy pozitívuma hogy megtanulsz a kutyával bánni, rájössz hogy nem csak játszadozásból áll az az egész és hogy komoly felelősséggel tartozol egy állatért. ha minden eléggé szuper tehát: szoba rendben, jegyek rendben, és még egy menhelyen is képes vagy helyt állni akkor már a saját szüleid is be fogják látni hogy valóban alkalmas vagy egy kutya tartására. ez a lehetőség ugyanakkor arra is jó hogy te is belásd ha esetleg mégsem vagy felkészülve egy kutya tartására mert: nincs időd rá, nem tudsz a tanulásra figyelni, kiderül hgy nem értesz eléggé a kutyákhoz stb stb.
én kívánom a legjobbakat hiszen még az is lehet hogy a menhelyen megtalálod majd a neked való kutyust. és ha eléggé talpraesett vagy akkor megtanulod VALÓBAN mit is jelent felelősséget vállalni egy kutyáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!