Szeretnék egy kutyát. De nekem kell gondozni de én reggelente nem érek rá és így nem tudm etetni és a családba valaki allergiás is rá meg valaki nem szereti a kutyákat és én nagyonszeretnék egyet. Hogy vehetem rá szüleimet h lehessen kutyám?
ha nincs rá időd, akk minek a kutya? h amikor ráérsz és kedved tartja akk játssz vele? vegyél inkább vmi kisállatot amivel nincs sok gond, nem allergiás senki rá...
és a szobádba el tud lenni pl. hörcsög, törpenyúl v vmi hasonló kisállat...
Ilyen hozzáállással sehogy. A kutya felelősség, ha szükséges előbb kell felkelni, hazamenni... Egy társ, nincs olyan, hogy ma nincs kedvem megetetni, kivinni sétálni...
Az allergiára van megoldás, van jó pár hipoallergén szőrű fajta, közülük lehet válogatni. Azzal hogy valaki nem szereti nem lehet mit tenni, ha csak annyira nem szereti, hogy ne kelljen vele foglalkozni azzal nincs gond, de ha megtűrni sem tűrné meg, akkor csak vitaforrás lenne.
Várj amíg saját házad, lakásod lesz, megkomolyodsz, nem lesz aki megmondja hogy lehet e vagy nem és kész vagy egy élőlényért hosszú évekre felelősséget vállalni.
Ilyen körülmények között sehogy, ne szívasd a kutyát. Várd ki, amíg saját lakásod és fizetésed lesz, meg rá fogsz érni, többen kibírtuk már.
A reggeli nem ráérést meg nem értem, korábban kell kelni és máris ráérsz.
Ha reggel adsz neki enni az kb. 10 perc vagy annyi se,ha megvárod míg megeszi arra szerintem ráérnél, de nem ez a gond ha reggel elmész valahova előtte le kéne vinni sétálni, fárasztani,hogy nyugodtan pihenjen délelőtt és az minimum fél óra, inkább 1, attól függ mikor érsz haza.
Így viszont,hogy meg sincs a kutya,de már nem érsz rá,nehéz lesz meggyőzni a szüleidet!
Gondold át szerintem mégegyszer az egészet, mennyi időd van és mire! Ha belefér egy kutya (reggel is) akkor próbáld megkérni,hogy engedjék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!