Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák függnek az ételtől?

A kutyák függnek az ételtől?

Figyelt kérdés
Meg tudnám tanítani a kutyámnak, hogy ne egye meg azt az ételt amit idegen ad neki amit bedob a kerítésen? Mérgezésre gondolok. Tudom sokféleképpen meg lehet béníteni a kutyákat már nem akadály betörés céljából, de nem szeretném ha valaki megmérgezné.
2008. jún. 23. 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, meg lehet tanítani. Kutyaiskolákba is csinálnak ilyet. Az én kutyám pl csak tőlem fogadja el az ételt. Úgy tudod rávenni, hogy megkérsz egy számára ismeretlen embert h nyújtson felé valami finom ételt, és amikor el akarja tőle venni akkor mérgesen rászólsz hogy "fúj nem szabad" vagy vmi ilyesmi. Utána pedig te adsz neki valamit. Ezt sokszor gyakorlod vele, egy idő után megtanulja, hogy csak tőled szabad elfogadni.
2008. jún. 23. 11:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én apukám németjuhászokat tenyészt már 15 éve és kiképzi is őket. Ő úgy tanítja meg velük, hogy csak akkor esznek, ha azt mondja nekik, hogy "Tessék". Így biztosan nem esznek meg olyat,amit más ad nekik enni. Végül is, kinek jutna eszébe azt mondani egy kutyának, hogy "Tessék"??? :) :) :)
2008. jún. 23. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák jobban ragaszkodnak a gazdijukhoz, így megtaníthatóak. Én még a macskámat is meg tudtam tanítani, hogy azt egye meg, amit tőlem kap. Úgy, ahogy az első válaszoló írta: ha más adott neki, csúnyán rászóltam, hogy "Fúj Marci, rossz Marci!", s amikor picit megszeppent, adtam Neki jutalomfalatot a kezemből, s megdícsértem, hogy "Okos Marci, jó Marci!" ... Aztán miután már nem fogadott el kaját, csak tőlem, néha még kapott és kap pozitív visszajelzést. De már csak néha, hogy megmaradjon benne valahol, a "megéri jónak lenni" érzés:)
2008. jún. 23. 13:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, szerintem lehet már elkéstem vele mert 6 éves németjuhász, de majd ha lesz másik kutyám neki feltétlenül megtanítom. Ennnél a kutyánál már azért késő mert nagyon szereti a hasát.

Én nem azt szeretném, hogy csak tőlem kapjon enni mert ha nyaralás vagy el kell menni valahova nem tudom etetni. Szóval, hogy attól is egyen akire rábízom. Ezt ilyen tessék jelszóval lehet?:) Ez nagyon tetszik :)

2008. jún. 24. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!