Az ételtől lehet a kiskutyánknak baja?
Amikor elhoztuk élénk, mozgékony kutyus volt. Vettünk kutyakaját neki, azóta lassabban mozog, sokat pihen, ma meg kihányta a reggelijét. Tejet is kap ezen kívül. Lehet a kajától van baja? Esetleg túl etettük volna?
A biztonság kedvéért külön főztünk neki, reméljük jobban lesz, bár most sem tűnik betegnek, de nem akarjuk, hogy rosszabb legyen később a helyzet.
Tejet? Na azt marha gyorsan felejtsétek el.
Milyen kaját adtatok neki? És mennyi idős/milyen fajta kutyáról van szó?
Kutyakonzervet adtunk neki, 8 hetes keverék kutyus.
Tegnap tésztát és húst kapott, ma reggel már nagyon jó hangulatban van. :)
Egyébként megnéztem az összetevők listáját a konzerven és képzeljétek cukor van benne. Én úgy tudom, hogy a kutyának tilos cukrot adni. Lehet, hogy gyorsan felpörgött tőle, aztán meg elment a kedve. Velem is pont ugyanez szokott lenni, hát még egy kiskutyánál. Egyes gyártók totál hülyék, bár azért azt nem gondoltam, hogy a kutyakonzerven az összetevőket is el kell olvasni, mint ahogy az emberi termékeknél...
Azt gondoltuk, hogy azért a bolti termékek jók, nem mertünk még saját kaját adni egy kölyökkutyának, de ez sokkal jobb lesz így.
Egyébként elég jól utána olvastunk a dolognak: fejlődő kutyának rész húst, 1 rész gabonát vagy zöldséget kell adni. Ezek után jobban bízok a házi kosztban, bolti kajákat nem veszünk neki, ha nagyobb lesz majd kap száraz tápot is, de most még korai lenne neki.
Elág trehányul olvastál utána. attól, h valami boti, még nem biztos, hogy (sőt, néhány kivételtől eltekintve sosem) jó a kutyának.
Táplálás: 70% fehérje és 30% gabona és zöldség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!