Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor kell elkezdeni?

Mikor kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
A falkavezér poziciójának kialakítását amint hozzánk kerül a kutya egyből el kell kezdeni igaz? találtam 1 számomra elég hasznos cikket [link] <-- ez alapján (persze ha mindent következetesen csinálunk) akkor nem lesz gond azzal ,hogyki hol helyezkedik el a ranglétrán ugye?

2013. jún. 26. 08:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj,de sztem szintén elítélendő az agresszív németjuhász is,pontosan ugyanúgy,mint az ideggyenge agresszív roti is.

Ne a fajtákon menjen már a vita,hanem ha szereted a fajtát,akkor ne a rontását támogasd már,hanem a jobbá tételét.

Egy szaporítótól vásárolt kutyával,pedig csak romlik az állomány...Ezen gondolkozz má el egy kicsit és ne hozz ide már kutyafajtát,mert ez minden kutyafajtára igaz.

Plusz,ha örökletes betegsége lesz,akkor végig nézed,ahogy szenved a kutyád,közben meg súlyos pénzeket teszel a doki zsebébe?

Komolyan ezt akarod annak a fajtának akit "szeretsz"?

2013. jún. 26. 11:06
 22/26 anonim ***** válasza:

"De szerintem még is jobb a szaporítótól vett kutya mint a menhelyen lévő " utcai koktél" aminek aztán tényleg nagy esélye van a sok betegségre"

Én ezzel egyáltalán nem értek ezzel egyet - azok alapján, amit láttam. De ha valaki meg tudja magyarázni, miért egészségesebbek a mix-keverék, akár menhelyes kutyák, az érdekelne. Vidéken, ahol felnőttem, főleg keverék kutyák voltak, nekünk is, és ismerősöknek is. Soha egyikkel sem kellett semmiért állatorvoshoz rohanni, egészségesek voltak, és szívósak. Egy ismerősömnek volt németjuhásza, akinek a csípőjével lettek gondok, igen hamar. Másik "ismerős" egy pitbull gazdája. Nem túl idős a kutyi, de tavaly nyáron szinte végig kiütésekkel, ekcémával küzdöttek. Nagyon szereti az illető a kutyáját, de egyszer hallottam, amint mondta, hogy "ez valami elbaszott genetika". Szóval ilyen gondokat én csak szaporítótól vett kutyák esetében hallottam, a "kis" keverékeknél nem igazán. Ez miért van?

2013. jún. 26. 12:05
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

A szaporítótól vásárolt roti is keverék kutya,csak hogy tudjál róla.

Az utcai mixek pedig általában véve egészségesek,mivel nagyon sokszínű a genetikai kódjuk,a szaporított állatok pedig többnyire fajtajellegűek azért,viszont egy külön szelektált fajtánál nyilván nagyobb az esély a hibás génre.Ezt a tenyésztő megelőzi azzal,hogy szűri a kutyáit,és amelyiknél fellelhető a hibás gén örökítése,azt kizárja a tenyésztésből megelőzvén a beteg kutyák szaporodását.

Egy szaporítót baromira nem érdekel,hogy mi van a kutyákkal,a genetikájuk pedig főleg nem érdekli.Neki az számít,minél több kutyát adjon el,minél nagyobb összegekért és a legkevesebb pénz és időbefektetéssel.

2013. jún. 26. 12:18
 24/26 anonim ***** válasza:

Menhelyeken szétnéztél már? Elég sűrűn találkoztam egy időben 1 év alatti, fajtatiszta roti kölykökkel, mikor kutyát kerestünk. (végül egy 3 hónapos vizslát hoztunk el)

Kicsinek elég arra megtanítani ami a kutya és a te biztonságodhoz szükséges. Gyere ide, marad, hagyd.

Mi főtt csontos hússal etetünk, minden rendben van a kutyussal. Ha félsz a kalciumhiánytól, az állatorvos receptre tud írni, olyan 1000Ft körül van, pár hónapig elég.

2013. jún. 26. 12:26
 25/26 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi. Amúgy a kutyákat nem kimondottam szaporítótól veszem, hanem van 1 idős házaspár akiknek van 2 rotijuk 1 szuka 1 kan és ez azelső alkalom, hogy kutyusok szlettek náluk. És egyáltalán nem a haszonért csinálták.. Szinte ingyen adják a kutyákat.. És mivel itt a környéken nem igen tudnák elpasszolni menhelyre adnák őket, ezért is megsajnáltam nálam mégis jobb mint a menhelyen kitudja milyen körülmények között..
2013. jún. 26. 13:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Van esetleg fényképed a kutyáról? Megnézném hogy néz ki.
2013. jún. 26. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!