Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor kell elkezdeni?

Mikor kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
A falkavezér poziciójának kialakítását amint hozzánk kerül a kutya egyből el kell kezdeni igaz? találtam 1 számomra elég hasznos cikket [link] <-- ez alapján (persze ha mindent következetesen csinálunk) akkor nem lesz gond azzal ,hogyki hol helyezkedik el a ranglétrán ugye?

2013. jún. 26. 08:48
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
És még közbe felmerült bennem az a kérdés is , hogy még amíg kicsi(8hetes) addig tápot adjak neki vagy mehet már más is. Van valami jelentősége annak ha táppal vagy más étellel etetem? Arról hallottam, hogy nyers húst nem szabad adni a kutyának mert nem lesz jó következménye.
2013. jún. 26. 08:51
 2/26 anonim ***** válasza:
egyenlőre még ne adj neki nyers húst, majd olyan 3-4 hónapos korban kezd el hozzá szoktatni. Annyi a következménye, hogy egészséges, jó kondiban levő kutyád lesz.
2013. jún. 26. 09:01
 3/26 A kérdező kommentje:
köszi, de én nyers húst semmiképpen nem adok neki, max főtt/sült húst. Szomszédba van 1 németjuhász nyers hússal etetik és láthatók a változások rajta sokkal vadabb lett úgymond éhezik a nyers húsra..
2013. jún. 26. 09:15
 4/26 A kérdező kommentje:
Ja és hallottam vagyis olvastam arról , hogy a rotik hajlamosak a csontbajokra, kalciumot érdemes adni neki és ha igen milyen formában és milyen kalciumot( van külön kutyák részére vagy pl a kalcium sandoz megfelel ennek a célnek, bocsi ha hülyeség, de jobb emgkérdezni minthogy gond legyen belőle)
2013. jún. 26. 09:18
 5/26 anonim ***** válasza:

jahj nehogy mindent elkezdj vele :D a farkasoknál is minden meg van engedve a kölyköknek fél éves korukig.

Nem azt mondom hogy engedj meg neki mindent, de sok mindent elhagyhatsz fél éves koráig. Én pl etetésre se figyeltem nagyon amíg kicsi volt csak megkapta aztán ehetett is. kapuszabály meg ilyenek sem nagyon voltak.

Fél éves koráig mind a 2kutyámnál 2dolgora mentem csak rá, ha durvul a játék akkor vége van. És hogy a patkánál üljenek le sétánál. Ennyit volt fél éves korukig. Hagyd azért kölyöknek :)

A nyers húsról meg nem tudom mit hallottál. Már csomóan etetnek kutyákat egyből nyershússal miután már nem szopnak a kicsik. És nagyon jók a tapasztalatok.

Én lassan 1éve etetek nyers hússal. És szintén nagyon jól elvagyok vele. A kutyáim póráznélkül sétálnak és még nem ettek meg senkit :D sőt nagyon sok ismerősöm kutyája is nyerset eszik, és ők sem vadultak el.... :D :D

Viszont a kutyán csomó pozitív dolog látszik, szebb a szőre könyebb beállítani az ideális súlyát, nincs olyan kellemetlen kutya szaga. És jobb a kondija is.

2013. jún. 26. 09:19
 6/26 anonim ***** válasza:

minden nagytestű kutya hajlamos a "csontbajokra", de kálciumot még véletlen se adj neki.

Zöld kagyló kivonat, vagy cápaporc ami jó az izületi betegségek megelőzésére. A plusz kálciumot kerülni kell kölyök korban. Ha táppal etetsz azért mert van abban is valamennyi. Ha nyersen etetsz azért mert kap csontosat és abban is van elég.

2013. jún. 26. 09:21
 7/26 A kérdező kommentje:
Ez érthető is mivel ha úgy vesszük egézséges. Amitől nagyon félek ,hogy remélem nem lesz ideggyenge a kutyus. Mivel szaporítótól veszem és nem tenyészetből. Remélem jót fogok ki. És amugy a szuka rotinak szerintetek a Bonnie név megfelelő?:D
2013. jún. 26. 09:23
 8/26 A kérdező kommentje:
Értem csontot ugyis akartam adni neki akkor kalcium gond letudva!:) köszi szépen
2013. jún. 26. 09:23
 9/26 anonim ***** válasza:
79%
:D hát akkor féljél csak. ha te magad is tudod, hogy hülye vagy.
2013. jún. 26. 09:25
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

És neked elég a "reménykedés" hogy nem lesz ideggyenge egy ilyen fajtánál?

És ha az lesz és megtámad mindenkit mit csinálsz?...

És ha nem feltétlen ideggyenge lesz,de vmi örökletes betegsége?

Akkor te tartod majd el a dokit?

Mindamellett persze,hogy a kutyának egyik sem jó.

2013. jún. 26. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!