Igazak a hírek a rotweilerről?
Mivel szaporítótól veszed,igen jó eséllyel kifoghatsz egy idegbeteg,nehezen kezelhető kutyát.Az ilyen még profinak is feladja a leckét,nemhogy kezdő kutyásnak.Saját példám:szó szerint évtizedek óta bullterrierem van.Került hozzám egy 4 hónapos(nak mondott)kölyök szaporítótól.Kiderült,hogy ideggyenge.Hiába jártam az előzővel hosszú évekig kutyasuliba és versenyeztem is vele,ezzel a kis idegbeteg szukával nem boldogultam.Pánikrohamai voltak,ami agresszióba fordult időnként.Még nekem is komoly szakember segítségét kellett kérnem,hogy a kutyát egyáltalán kivihessük az utcára.
Mit értesz az alatt,hogy bokszban tartanád?Kennelt?Én azt javaslom,addig ne szerezz be kutyát,míg nincs meg a kerítés.
Akkor megfordtitva. És te mit szólnál ha nem lenne kész a lakásod, ezért egy szobába lennél bezárva, és napi 3* engednének ki?
Egy kutyának nem egy kenelbe zárva van a helye. A kutya társas lény akinek melletted a helye. Ok hogy te ellenzed a lakásban tartást, de akkor ne tarts kutyát míg nem adottak neki a körülmények a normális keretek között töltött szabadsághoz...
A roti munkakutya besorolású. Nem háziállat, nem riasztó berendezés, amit időnként előveszünk játszadozni. A roti szocializációja ott kezdődik, hogy együtt éli az emberrel a mindennapjait. Ha nincs otthon a gazda, akkor valóban jó dolog a kennel. Főleg kicsi kutyának. De onnantól kezdve, hogy hazamész, a kiskutyának ott a helye, ahol te vagy. Ha kint, akkor kint. Ha bent a lakásban, akkor neki is bent a lakásban. Így szép lassan megtanulja a helyes viselkedést udvaron, lakásban, sétáláskor, és minden szituban, ami csak előfordul az életben.
Fel fog nőni a te kutyád is ridegtartásban, mint annyi más kutya. De erre bármilyen fajta megfelelne. Jobban, mint egy munkakutya.
Segítő szándékkal írták, hogy ne szaporítótól vegyél, nem azért, hogy neked rossz legyen.
Már csak azért is, mert holnaptól egy méretéből adódóan is veszélyes kutya lesz nálad, te meg azt sem tudod, hogy meg fog-e vadulni, vagy hogy mit kéne neki elsőre tanítani. Szerintem ez több mint felelőtlenség, de te tudod. Szerintem a rotti nem első kutyának való, de gondolom ez sem tart vissza. Ha elfogadsz tanácsot, akkor amint megvannak az oltások iratkozz be vele kutyaoviba és kutyasuliba, mert ott segítenek, hogy helyesen neveld.
és az nagyon h.lye ötlet ha esetleg addig a kedves gazdáknál hagynád amíg nincsen kerítés? ha bajuk van azzal hogy kajáltatni kell akkor odaadod a kutya tápját hogy addig azzal etessék. legalább addig a szüleivel marad még a kutya. az százszor jobb mint egy boxba bekerülni.
mellesleg a pites gazdi vagyok. csak zárójelben említem meg hogy mi lakásban élünk mélységesen nagy megelégedéssel és boldogságban ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!