Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igazak a hírek a rotweilerről?

Igazak a hírek a rotweilerről?

Figyelt kérdés
Tényleg nagykorukra "megvadulnak" ( tudom enveléstől is függ), de általában igaz ez? Valami praktika van? Mit érdemeskorán emgtanítani? Gondolom láncom semmiképp nem kéne tartani, de ha boxban tartom az neki jó?( a kert még nincs bekerítve, de már készül) Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, holnap veszem 8 hetesen a kutyust!

2013. jún. 25. 20:15
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
Akitől veszed, majd szépen elmondja, milyen természetűek az ő tenyészetéből kikerülő kutyák. Miként tanítsd, etesd, stb.
2013. jún. 25. 20:16
 2/35 anonim ***** válasza:

ez akkora b@romság hogy az nem igaz. tény nekem nem rotim van hanem pitem. nah arról is zengenek a téves sztereotípiák. semmi már csak nevelés szocializáció kérdése. az enyém baromi ügyesen kommunikál a kutyákkal, nem dilis, nem akar verekedni minden kis akármiért. ezt csak azért írom mert róluk főleg azt tartják hogy agresszívak a kutyákkal. plusz azt is tartják hogy embert ől, meg tudom is én még mi mindent. példamutató egy pit. viszont tény hogy nem kis melót feccöltem bele. a fő célom pontosan az volt ( ahogyan sok más felelős kutyatartónak) hogy mi is egyike legyünk a hihedelemmel ellentétes jó példáknak.

a legegyszerűbb ha majd egy jó kis kutyaoviba elmentek utánna pedig kutyasuliba. olyanba ahol a gazda kutya közti kapcsolatra is hangsúlyt fektetnek. én egész biztos hogy ö.v.nék is vele, ha más nem "hobbi" céllal hogy legyen mit csinálni és azzal is lefárad...

2013. jún. 25. 20:21
 3/35 anonim ***** válasza:

Akitől veszed, majd szépen elmondja, milyen természetűek az ő tenyészetéből kikerülő kutyák. Miként tanítsd, etesd, stb.

ó hidd el hogy nem tenyészetből fogja venni, hanem egy szaporítótól, mert hát az olcsó... aztán majd akik itt irták neki hogy nem igaz a hír jön majd cáfolni mert hát az ő (szaporitott idegyenge rotija) teljesen megvadult...

2013. jún. 25. 20:28
 4/35 A kérdező kommentje:
Nem tenyészetből veszem. Egy idős házaspártól veszem, de fajtiszta a kutya.De szerintem leginkább az számít, hogy milyen nevelést kap és persze a tartási körülmények. És tanácsokat kértem, nem bírálást arról, hogy hinnét veszem a kutyát!! köszönöm. továbbra is minden tanácsot szívesen fogadok.
2013. jún. 25. 20:53
 5/35 anonim ***** válasza:
Nem! DE!!! Kizárólag tenyésztőtől vedd (az is egy normális van az országban), mert nagyon fontos, hogy jó idegzetű legyen. Egyébként meg ha nem hanyagolod el és helyesen neveled, amit sokan sajnos nem tudnak, akkor nem lesz gond.
2013. jún. 25. 20:59
 6/35 anonim ***** válasza:

5ös vagyok.

Nem bírálatként írtam, hogy tenyésztőtől vedd, hanem jó tanácsként! Ha szereted a fajtát, akkor ne írd alá a halálos ítéletét azzal, hogy szaporítótól veszed. Plusz fajtatiszta egyébként... bár ugye ő hivatalosan nem lesz az... Szóval ez az, amit sokan nem értenek, hogy ha valaki szaporítótól vesz kutyát (tarthatják azt akármilyen jól), azzal szöget ver a koporsójára a fajtának... tetszik, nem tetszik.

2013. jún. 25. 21:01
 7/35 A kérdező kommentje:
Szóval, ha nem tenyészetből veszem a kutyát akkor se 100%, hogy késöbb gond lesz az idegeivel. Meg ha tenyészetből venném és teljesen elhanyagolnám, láncra verném akkor pedig tuti lesz vele gond, szóval ez nem függ össze szerintem. Láttam már keverék rotweilert aki szabadon járkált egy kis falucskába és semmi gond nem volt vele, mert papámék jól nevelték, szerették, törődtek vele. Meg a másik szerintem háziállatnak bőven megteszi a szaporítótól vett kutya nem kell akkora összegeket kifizetni érte.
2013. jún. 25. 21:07
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
ha ismernéd a rotit, mint fajtát, már nem is kellett volna feltenned a kérdésedet.Az a házaspár megmutatta, milyen természetű a szuka? És azt, hogy milyen a kan? Persze, a nevelés rengeteget számít. De nem mindegy, hogy egy hörcsög természetű, rámenős kutyát nevelsz , vagy egy a fajtától elvárható viselkedésűt.
2013. jún. 25. 21:11
 9/35 anonim ***** válasza:
ja..a kutya nem háziállat, hanem társállat.
2013. jún. 25. 21:12
 10/35 anonim ***** válasza:
Nincs kivel beszélni sajnos...
2013. jún. 25. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!