Igazak a hírek a rotweilerről?
ez akkora b@romság hogy az nem igaz. tény nekem nem rotim van hanem pitem. nah arról is zengenek a téves sztereotípiák. semmi már csak nevelés szocializáció kérdése. az enyém baromi ügyesen kommunikál a kutyákkal, nem dilis, nem akar verekedni minden kis akármiért. ezt csak azért írom mert róluk főleg azt tartják hogy agresszívak a kutyákkal. plusz azt is tartják hogy embert ől, meg tudom is én még mi mindent. példamutató egy pit. viszont tény hogy nem kis melót feccöltem bele. a fő célom pontosan az volt ( ahogyan sok más felelős kutyatartónak) hogy mi is egyike legyünk a hihedelemmel ellentétes jó példáknak.
a legegyszerűbb ha majd egy jó kis kutyaoviba elmentek utánna pedig kutyasuliba. olyanba ahol a gazda kutya közti kapcsolatra is hangsúlyt fektetnek. én egész biztos hogy ö.v.nék is vele, ha más nem "hobbi" céllal hogy legyen mit csinálni és azzal is lefárad...
Akitől veszed, majd szépen elmondja, milyen természetűek az ő tenyészetéből kikerülő kutyák. Miként tanítsd, etesd, stb.
ó hidd el hogy nem tenyészetből fogja venni, hanem egy szaporítótól, mert hát az olcsó... aztán majd akik itt irták neki hogy nem igaz a hír jön majd cáfolni mert hát az ő (szaporitott idegyenge rotija) teljesen megvadult...
5ös vagyok.
Nem bírálatként írtam, hogy tenyésztőtől vedd, hanem jó tanácsként! Ha szereted a fajtát, akkor ne írd alá a halálos ítéletét azzal, hogy szaporítótól veszed. Plusz fajtatiszta egyébként... bár ugye ő hivatalosan nem lesz az... Szóval ez az, amit sokan nem értenek, hogy ha valaki szaporítótól vesz kutyát (tarthatják azt akármilyen jól), azzal szöget ver a koporsójára a fajtának... tetszik, nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!