SEGÍTSETEK! Mit kell tenni, ha a kutyámra az alábbi tünetek igazak?
Folyamatosan reszket, pedig be van takarva vastag takaróval, alig eszik-iszik, nem mozog, és lassú az anyagcseréje.
SEGÍTSETEK NAGYON FONTOS!!!
Hogyan kell meggyógyítani??
És olyan kedvtelen, valamint a fejét elég gyakran felemelve tartja.
Beszéltem már állatorvossal, de biztosra akarok menni, mert hiába adott a kutyámnak 3 szurit is ugyanolyan...
Nagyon félek, hogy elvesztem, ezért kérem a segítségeteket!
Ha nem vagy nyugodt egy másik állatorvost keress fel vagy hívd fel ezt a dokit hogy nem javul az állapota. Mi sajnos ífy neten keresztül nem tudunk sokat segíteni.
Jobbulást a kutyusnak!
Én biztos felkeresnék egy másik állatorvost is.
Aki megnézte, mit mondott, mitől van ez?
Köszönöm a segítséget és a támogatást.
Mikor adta azt a három injekciót,azt mondta, hogy nem tudja konkrétan mi a baja, de úgy véli hogy egy pár héttel ezelőtt megcsíphette egy fertőzött kullancs,mivel most ennek van a járványa. De internet alapján a tünetek nem igazolódnak rá. Felmerült még a Lyme-kór illetve a Tacskóbénulás is. Konkrétan nem lehet tudni , mi a baja. Az utolsó 2 közül valamelyik.
Bár nagyon sokat vedlik(rengeteg szőrt hullajt), nincs láza, de a fenti tünetek mind igazak még rá. illetve hogy mereven tartja a fejét felfelé.Ma megint kapott 3 szurit és elvileg ettől legalább 40% javulásnak kell lenni holnap..
Persze folyamatosan tájékoztatom és ellenőrzöm a kutya vizeletét (ami rendben van).
Nem nagyon tudom másik állatorvoshoz vinni, mivel kis településen élünk és csak ez az egy álllatorvos van.
Már csak az állatkórház van, ahova nem szeretném még vinni :(
Ha viszont a tacskóbénulásról lesz szó, ahogy olvastam akkor csak a műtét mentheti meg, szóval mindenképpen be kellesz majd vinnem.. :((
Azért reménykedem még :)
És csak egyik napról a másikra lett ilyen... :(
Szerdán még egészséges volt, csütörtök délután már jöttek a tünetek... :(
először csak bénulás nélkül enyhe remegés, kevesebb étvágy...
második nap már jött az állatorvos ,mert már aakkor éreztem rajta valamit
akkor már nagyon remegett, jöttek az anyagcsere gondok, még kevesebb étvágy..és este is már lebénult :((
3.napra lebénult a hátssórésze teljesen, nem mozog a fejét mereven felfelé tartva néz, az eddigi tünetek pedig maradtak.
Az állatorvos ezek ellenében is megígérte, hogy meggyógyítja illetve hogy holnap már jobban lesz, de mindennap kap már innentől legalább 2 szurit míg fel nem épül... :((
Inkább bénulás legyen, mint Lyme, ha engem kérdezel. Vért vett a doki, vizsgálta is, vagy csak találomra beadott neki valamit, és most várjátok, hogy hátha jó lesz?
Tacskóbénulásból amúgy fel lehet épülni műtét nélkül is, saját szememmel láttam. De az alapján, hogy reszket, meg nincs étvágya, kétlem, hogy erről lenne szó.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és az aggodást is! :))
Végülis most 4 napja kapja az injekciókat, most már nem kell szerencsére...
Most se tudjuk még pontosan, de valószínű a Lyme-kór lesz, már segítséggel fel tud állni a kutyuli és a farkát is csóválja már :))
Kész borzalom volt ez a hét, gondolhatjátok... ráadásul jókor jött ez a betegség is... pont szülinapomkor :((
DE már segítséggel lábra áll és ez a fontos :)
Azért nem tudjuk még hogy mi a baja pontosan, mert a fertőzött kullancsok rengeteg betegséget és kórokat okoznak...
A lyme-kór amit inkább gondolunk mert ugye már javulgat, viszont a doki megint padlóra küldött 2 dologgal is... :(
Az 1. dolog hogy még nincs kizárva a bénulás, mert az is előfordul ilyenkor, hogy egy ideig gyógyul majd aztán tovább bénul, ezért nem érdemes még örülni.. :((
De elvittük a kórházba és ott is azt mondták, hogy szerintük kullancs ,de ha mégse kész a műtő (milyen biztató, nem ?!)
A 2. dolog amivel megint borzalmasan érzem magam , és ezzel kapcsolatban is várnám a véleményeket/válaszokat! :)
Nekem 2 kutyám van (ugye ebből az egyik az előbbi tünetei vannak a tcsinak) egy tacskó és egy keverék. :)
Mikor jött a doki hogy megvizsgálja a tacsit megnézte a másik kutyulit és be is oltotta a szükséges injekcióval, hogy ne legyen beteg , majd jött volna a kiskutya-elleni védőoltás (amit én se támogatok, de muszáj, mert nem akarom mégegyszer átélni azt a bizonyos napot) és azt mondta (mivel eddig ezt a szurit másik doki adta), hogy ő ezt nem adja be,mert rákkeltő és rengeteg kutya belehalt...
Ez már magában is hideg zuhanyként ért.. persze tudtam , hogy káros, de hogy ennyire?!
Majd közölte, hogy meg kell műteni a kutyát, ki kell műteni a méhét, amit november elején kell megejteni vagyis nemsokára :((
Szóval nem elég hogy még mindig beteg a tacsit, mostmár a másikért is aggodnom kell ,mert muszáj :((
Mi a véleményetek/Tapasztalaitok/Élményeitek ....stb. ezzel a műtétet, beavatkozással kapcsolatban???
NAGYON FONTOS LENNE!!
ELőre is köszönöm ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!