Miért jön mindenki azzal, hogy sovány a kutyám?
Kertvárosban élünk, minden nap sétálok a kutyámmal és gyakorlatilag akárhányszor találkozok idősebb emberrel, megállít egy simire, aztán úgy két mondat múlva rátér, hogy etetem én eleget ezt a kutyát? (fiatalabbak még sosem mondtak ilyet, de lehet, hogy csak véletlen)
Egy éves kan vizsla, sima séta közben nem igazán látszanak a bordái (esetleg bizonyos testhelyzetekben), futásnál halványan kirajzolódnak. Prémium táppal és hús/zöldség/rizs kombóval etetem, a sok mozgás miatt valamivel többet is kap az útmutatóban szereplőnél. Csupa energia, élénk, egészséges, izmos kutya, le se lehet lőni, tehát olyan igazi vizsla. Egy-két kilóval a standard súly alatt van, de felteszem, hogy egy éves korban ez még nem tragédia. Állatorvos sosem mondta, hogy alultáplált vagy sovány lenne... Már annyira kétségek közt voltam, hogy sulis oktatókat is megkérdeztem, ők hogy látják, szerintük is oké. Mégis mit mondjak, mikor idegenek odajönnek, hogy sovány? Tényleg elég gyakori eset... őszintén szólva rosszul esik a dolog, mert nagyon figyelek a teljes értékű táplálására. És mindenhol azt olvasom, hogy az az egészséges, ha ilyen korban még inkább vékonyabb alkatú egy kutya.
10es vagyok.
Ha egy képet linkelnél róla, azért az sokat segítene, de én továbbra sem gondolom, hogy sovány lenne a kutyád :)
A legtöbb ember szerint a guruló kutya az ideális kondijú :( Ismerősöm tart egy szép nagy kan vizslát kertes házban, főleg benti kutyaként. Naponta kétszer sétálnak, egyszer bringáznak becsülettel esőben-hóviharban is.
A kutya tehát eleget mozog, de naponta háromszor eszik a gazdikkal, plusz a saját tápját is kapja, ergó elég széles...nem gurul, de mehetne le róla 3-4-5 kg.
Másik ismerősöm két nagytestű kutyájának az összes bordája kint van, még a csípőcsont is eléggé látszik. Sportkondit emleget, de ez már annak is kevés sztem...akárcsak egy másik ismerősöm sportoló vizslája: minden bordája kint van.
Szerintem egy vékony izom-zsírréteg kell a bordákra, tehát ne álljanak ki teljesen.
Itt a nyár, kutyámat naponta fogják soványnak titulálni, ugyanis naponta minimum 1 órát úszik, de inkább többet, plusz sétál-fut...kap rengeteg kaját, ennek ellenére tavaly is karcsú volt :)
Fotót tényleg mutathatnál
Köszi a válaszokat!
Itt egy kép. Bocsi, hogy ilyen a kép, de most rádöbbentem, hogy mindig szemből vagy játék közben fotózom a kutyát és egyedül ezen látszik oldalról valamennyire...
Nagyon szép nincs vele semmi gond, pont ideális.
Nekem boxerem van 62 cm magas 29 kg 1 éves kb olyan az alkata mint a te kutyusodnak. Mi is napi szinten megkapjuk hogy sovány, miért nem kap többet enni. Csak a többi boxeres van elájúlva hogy milyen szép az alkata, meg milyen izmos. Én már nem is foglalkozom velük, te se törődj vele. Az ídős emberek úgy gondolják hogy a gyerek és a kutya akkor szép ha dundi:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!