Nem a pitbull a legerősebb harci kutya?
A hatalmas erejű rotweilerről alig tudják leszedni a fékezhetetlen dogót:
Jaja, de példa-ellenpélda mindig van. Láttam már kangalt megfutni pitbull elől, de még több olyan videót, ahol a pitbull rongybaba volt és nem kelt fel többé.
Szóval van olyan is, amikor a roti csinálja ugyanezt a dogoval.
Elég sok videót megnéztem, és szerintem is a dogo-pitbull párharcokból háromból kettőt a dogo nyer. Ahogy elemeztük, teljesen megfelel. A dogo-kangal párviadalok ellenben nagyon kiélezettek. Nem kiképzett kutyák esetén a kangal többnyire érvényesíti másfélszer akkora súlyát és erősebb harapását. Viszont kiképzett kutyák esetén egy enyhe dogo fölény tapasztalható. A kangal először fölényben van, sokszor úgy néz ki, hogy megöli a dogót. De a dogo erős feje és hihetetlenül izmos nyaka elbírja a nagyobb kutya harapását. Egy idő után a kangal elfárad (ahogy korábban írtam is), és a dogo már megállíthatatlan. Ez egy fantasztikus és tipikus csata (remélem kangal az ellenfél, úgy láttam):
A kangal és hasonló hatalmas pásztorkutya fajták bizony nagyon kemény riválisai a dogónak küzdelemben.
Ha bele gondolunk a pit harcolt bikák és medvék ellen is, sőt oroszlánok ellen is össze engedték a pit-et. És nyert. Akkor miröl beszélünk egy 50-60kg kutya hogy nyerne ellene?
Az argentin dog, pedig egy vicc. Szerintem még egy amstaff erejét se közelíti meg, nemhogy a pitbullét.
Sőt, jegesmedvét is ölt. Sőt, még a T-Rexet is lenyomta...
Hagyjuk már ezeket a nevetséges a pitbull Godzillát is letudja nyomni dolgokat. Menj fel orosz, türkmén, grúz, stb. videómegosztókra és ott láthatod, hogy a pitbullt bemelegítésre használják a pásztorkutyáknak, és a legtöbb pitbull egy csatát él meg és vagy megdöglik vagy örök életére nyomorék marad.
Azért pit bull, mert pit = verem (ahol a kutyákat összeengedték), bull = bika (ugyanis a régi angol bulldog egyik leszármazottja, miután terrierekkel keverték. A régi angol bulldog egy kb. 40-50kg közötti kutya volt, azt használták bikák ellen. A feladata annyi volt, hogy megfogja és megpróbálja leszorítani a bikát. Nem megölte, hanem csak fogta az orránál, ami a legérzékenyebb része. Ezért szoktak az emberek karikát is átfűzni rajta.
Én láttam bear baitinget, nagy állatkínzás az egész.
A dolog úgy néz ki, hogy kikötnek egy kisebb méretű medvefajtát (jellemzően maláj vagy ajakos medvét - 60-120kg) az orrában lévő karikán keresztül átfűzött rövid láncon, aminek a másik vége vagy egy földbe vert cölöphöz, vagy kerítéshez van rögzítve. Ezek után ráengednek két pitbullt. Sokszor kevlár mellény van a kutyákon. A medve általában ezeket megöli, vagy komoly sérülést okoz neki. Majd jön két újabb friss kutya. Majd amikor ezek is póruljártak, újabb kettő. Így tovább.
A medve még így is sok pitet megöl vagy súlyosan megsebesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!