Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya illene hozzám?

Milyen kutya illene hozzám?

Figyelt kérdés

Közepes esetleg nagyobb testű. Aktív legyen, aki bármilyen foglalkozásra kapható és nem fárad ki egykönnyen. Mivel magam is rengeteget járok futni, bicajozni úgy gondolom ha volna egy kutyám amivel agilityzhetnék vagy frizbiznék az jó szórakozás lenne.

Legyen könyebben tanítható, de igényelje a foglalkozást, mivel nem dolgozom sokáig és néha elkap az unalom.

A szőre teljesen mindegy mennyire legyen kezelhető, de legyen valami feltűnő színe.

Na ki mit ajánl?

2009. okt. 10. 22:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
34%

Jaj a mudis válaszolónak: lődd már le magad,rohadt idegesitő,hogy ilyen beszükült korlátolt kretén vagy,igen tudjuk,a mudi a legtökéletesebb a legszebb és a legokosabb kutya a világon,mindent lehet vele csinálni: vadászni,agiltyzni,frizbizni,táncolni,a tieid még gyököt is vonnak.

Kérdezőnek:labrador,border collie

2009. okt. 10. 23:55
 12/36 anonim ***** válasza:
43%
Lődd le magad te :D Én normálisan válaszoltam. Amúgy gyűlölöm a matekot szóval ezzel melléfogtál. Meg olvass utána, képzeld még vadászni is használják. Szerintem meg a tucatlelketlenmunkagépborderesek lőjjék le magukat! :D Na? Igen, a mudi és a dobermann a kedvenc fajtáim, sok csodát tudok róla mesélni ahogy mindenki a saját kutyájáról! És tudom, hogy vannak hátrányai, MINT MINDEN KUTYÁNAK. Attól független mindenhova odaírom, ahova illik! Tehát nem csinálok mint a többiek, hogy valaki beírja hogy hosszú szőrű emberevő kutyát akar, és rávágják, hogy beagle! A leírásnak megfelel, nem? Akkor meg ne szólogass be. Nem olyan embernek ajánlottam aki kopasz zsebkutyát akar, lehetőleg olyat akit nem kell mozgatni vagy ilyesmi. És ráadásul magyar kutya, mert nem mindneki a nyugatot akarja majmolni!
2009. okt. 11. 00:01
 13/36 anonim válasza:
64%
Sya.Lehet,hogy furcsán hangzik,de én a puli kutyát ajánlom.Nekem ilyen van ezelőtt egy spiccem volt azt is jól betanithato.Azért ajánlom a pulit igaz nem lehet annyi törödni a bundájába,de nagyon értelmes.Az enyém magától megtanulta,hogy idehozza a labdát és lerakja meg a kreszt.xDD Volt mire odaértem a suliba ő már itt volt(mert átugrotta a hátsó keritést)és ott szépen a zebrán meg a járdán közlekedett.:) Nagyon jó a felfogásuk sok mozgást igényelnek.Remélem segitetem;)
2009. okt. 11. 00:08
 14/36 anonim ***** válasza:
73%

a dobbermann legjobb tudomásom szerint nagytestű,a kérdező meg közepes méretű fajtákat szeretne hallani...

(első uszkáros válaszoló)

2009. okt. 11. 00:12
 15/36 anonim ***** válasza:
73%
00:12-esnek "ESETLEG nagyobb testű"...:P
2009. okt. 11. 01:09
 16/36 anonim ***** válasza:
58%

Az alapján, amit írsz, én a BORDER COLLIE-t ajánlom! (nekem is az van). Nem számít, hogy lakásban vagy kertben tartod-e, csak elégítsd ki az igényeit, ami szinte lehetetlen. :D

Közepes testű, bámulatosan intelligens, jó természetű és szinte kifáraszthatatlan. Agility-re és frisbie-re az egyik legjobb fajta. Leírásod alapján szerintem Te simán ki tudnád elégíteni fáradhatatlan szellemi és fizikai energiáit! Nekem is lakásban van a borderem, de minden nap 3-5 órát intenzíven foglalkoztatom. A legjobb társ, akit valaha kaphattam az Élettől, egyszerűen imádom!

De a mudit is szívből ajánlom, hasonló, mint a border, csak valamivel nyugodtabb, nem annyira izgága. Vagy még az auszi (ausztrál juhász kutya), ami a border nagyobb, rámásabb kiadása és szintén nem annyira izgága.

Ja és a borderek elég változatos színben vannak, találhatsz egészen különlegeseket is, pl. sable, ausztrál vörös, különböző trikolor melírozott változatok stb. Érdemes szétnézni a tenyésztők honlapjain, elmenni terelő versenyekre, kiállításokra, agility versenyekre, ott meg tudod ismerni ezt a csodálatos fajtát!

2009. okt. 11. 11:06
 17/36 anonim ***** válasza:
66%
Tényleg aranyos a Border collie,és rendkivül okos,inteligens,én is ajánlom;)
2009. okt. 11. 17:06
 18/36 anonim ***** válasza:
48%
A mudi pont olyan, amilyet leírtál, nekem is van egy, csodálatos kutyák. Sok különböző színben létezik, szerintem szép kutyák.
2009. okt. 11. 17:23
 19/36 anonim ***** válasza:
48%
Én a boxert ajánlom.Rövidszőrű,tehát nem szorul nagyon ápolásra,és elég hiperaktív kutya,le kell vezetni az energiáit amire a futás tök jó lehet.Nagytestű,és szerintem tekintélye is van!
2009. okt. 11. 17:39
 20/36 anonim ***** válasza:

Amstaff, pitbull.

[link]

2009. okt. 11. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!