Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a kedvenc magyar...

Melyik a kedvenc magyar kutyafajtád és miért?

Figyelt kérdés
Sokan szeretik a mudit azért én nem vagyok oda, nem tartom szépnek viszont jellemre megnyerő bár még csak egy a gazdi szerint mudi keverékkel találkoztam. Erdélyi kopót nem ismerem mint ahogy a magyar agarat sem. Drótszőrű magyar vizslát sem ismerek, az nem is tetszik, viszont a rövidszőrűbe szerelmes vagyok imádom :) A puli örök kedvenc, élegemben egy kutya harapott meg egy puli és azóta valahogy a rabjuk vagyok imádom őket. A pumit manapság kezdtem megismerni jellemre és nagyon aranyosnak tartom őket is. Komondor az egyik legszebb kutya bár sokan nem szeretik a szőrzete miatt de én pont hogy avégett imádom. A kuvasz szintén egy kedvenc kutya, régen kuvaszunk volt és imádtam, ő is engem. Ha kedvencet kellene választanom akkor a magyar vizsla lenne, mert egy nagyon okos, mozgékony, szelíd kutya aki a gazdi közelében szeret lenni és minden pillanatban boldogítja őt. Nektek mi a véleményetek?
2013. jún. 15. 12:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
kispalikee nem is mondtam h nem lehet, de teljesen más a kettő, ismerősömnek van egy kks hiperaktiv magyar vizslája olyan aranyos ahogy ugrál össze vissza... a komondort meg másért lehet szeretni sétálni is lehet vele de nem kimondottan sportkutya
2013. jún. 15. 13:10
 12/21 A kérdező kommentje:

9es köszi a vákaszod sok dologban egyetértünk, a csalédomban szinte mindenkinek magyar fajta kutya van és tényleg érdemes közülük választani

10es: igen a pumi az kissé pörgős kutya és nem egy nyugodtabb gazdihoz való de azért vicces lehet egy nyugodt hatalmas komondor meg egy csahogós ugrabugrálós pumi együtt

2013. jún. 15. 13:16
 13/21 anonim ***** válasza:

Először azt mondod a mudi nem szép, aztán meg azt mondod, mindegyik gyönyörű. Ennek sok értelme van...

Na mindegy szóval: mudi. Nem azért mert magyar fajta. Sosem voltam híve a nagy magyarozásnak. Azért, mert amúgyis a mudi a kedvenc kutyafajtám. Egyszerűen tökéletes számomra minden szempontból. Gyönyörű (igenis az), okos, változatos (színben és "felhasználásban"), lehet vele sportolni, egygazdás, aktív, szereti az állatokat, hűséges stb. Sorolhatnám napestig, szóval minden megvan benne amit én egy kutyában szeretek. A többi fajta nem tetszik sem kinézetre sem jellemre.

2013. jún. 15. 14:12
 14/21 anonim ***** válasza:
Ja és kihagytam egy fontos dolgot amiért még szeretem: különleges és nem tucatkutya.
2013. jún. 15. 14:14
 15/21 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van utolsó. Inkább úgy fogalmaznék nekem nem tetszik. És szerintem az összes kutya gyönyörű nem fajtára gondolok itt, hanem mint egyedek. Azon belül van nem szép ami nekem nem kellene, de ha tegyük fel odaszaladna hozzám a mudid és elkezdene ott nyalogatni biztos azt mondanám milyen aranyos kutya :D
2013. jún. 15. 14:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Nekem egyértelműen a puli. Gyönyörűek, aranyosak, könnyen taníthatóak, nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz. Gyakorlatilag az ember bokája mellé születnek. :)
2013. jún. 15. 14:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem egy komondorom és egy magyar agaram van. Mind a kettő tökéletes fajta a maga nemében.
2013. jún. 15. 15:05
 18/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, pont azért szeretem a mudit mert sosem tenne ilyet. Egygazdás mint írtam. Legalább is levegőnek nézne de ha rossz szándékod lenne akkor inkább a barátságtalan modor felé orientálódna... És ha nem is lenne az, van egy másik csodafegyver: nevelés. Odaszaladni idegenekhez és rájuk mászni illetlenség minimum.
2013. jún. 15. 15:52
 19/21 A kérdező kommentje:
Mebint igazad van, de remélem érted mit próbáltam vele kifejezni
2013. jún. 15. 16:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igazad van, a kuvasz tényleg olyan mint egy bébiszitter. :D Annyi tapasztalatom van azzal a fajtával, hogy mikor a kutyánkat vettük (beagle), a tenyésztőnek volt egy nagy kuvasza is. Volt olyan, hogy az egyik kiskutya rosszalkodott, oda ment ahova nem szabadott volna stb., a kuvasz meg - gyengéden! - fölkapta a kiskutyát, és odébb "dobta". Nagyon sokat tanultak tőle már piciként. A kuvasz is nevelte őket, meg így szocializálódtak is a kutyák. Nagyon aranyos volt, mint egy szigorú apuka.
2013. jún. 15. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!