Miért ugat rám a Puli kutyám?
Szánalmas...ha nem kamu a kérdés, akkor szerintem nem a kutya az, aki éget téged, hanem te magad vagy az, aki miatt szégyenkezned kell.
Amúgy nem tudom, hogy az ilyenek minek tartanak kutyát...a kutyával foglalkozni kell,nevelni, játszani és sétálni vele, hogy a minimumot megadd neki. ha ezt sem adod meg neki, akkor nem értem, hogy miért mondod, hogy jó dolga van, amikor egyáltalán nem!
Sajnálom szerencsétlent, hogy ilyen gazdák jutottak neki.
Minek neked kutya, ha nincs időd rá? A kutyának nem elég annyi ,hogy csak megsimogatom. Szellemileg és fizikailag is lefárasztás kell neki.
Hetente 2 alkalommal vidd el nagyobb sétára. Ha meg nincs séta azokon a napokon meg tanítsd meg neki az alapparancsokat(ül,fekszik,marad,gyere). Tanítás kb. napi szinten 10 percet vesz igénybe. Illetve a közös játék a kutyával is jó mulatság.
Abban igazad van, hogy képezned kell magad, mert a helyesírásodból én meg nem mondtam volna, hogy most fejezted be a sulit.
Ez amúgy meg nem kifogás, én most érettségizek, és mégis napi szinten órákat tudok foglalkozni a kutyámmal. Legalább engem is kikapcsol a tanulásból.
Ez egy "jó" kifogás arra, hogy igazából tojsz egy nagyot a kutyád fejére, de ha az jelzi neked, hogy hé, valamit csináljunk már, ne menj el, akkor meg ki vagy akadva...
Valószínűleg azért ugat akkor, amikor mennél be, mert szerencsétlen unatkozik egész nap, az a nap csúcspontja számára, hogy te kimész hozzá két percre, ami persze nem elég neki, és hisztizik, hogy ne menj még el, mert nem akar unatkozni.
Te ilyenkor még egy kicsit se sajnálod meg?
Képzeld már magad a helyébe...be vagy zárva egy kertbe, ahonnan tudod nézni, hogy mások mit csinálnak, de nincs kihez szólnod, nem tudsz mit csinálni csak feküdni egyik helyről a másikra, és valaki oda megy hozzád, két percig veled van, és utána ott hagy. Neked nem fájna?
Bár, szerintem te ezt pont lecarod...
Szerintem vagy foglalkozzon valaki a családból normálisan azzal a kutyával, vagy ajándékozzátok el, és vegyetek riasztót, az is jelez, ha valaki be akar jönni, és még etetni sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!