Mit tudok tenni ha egy póráz nélkül sétáltatott kutya megtámad az utcán?
Hetente 2-3x összetalálkozunk séta közben, lakott területen. 2 kutya, akiket a gazdájuk nem hajlandó pórázon sétáltatni és megtámadják a kutyámat, aki viszont pórázon van. Többször kértem a pasit, hogy vegye pórázra őket, mert megtámadják a kutyámat, de erre csak annyit mond, hogy ez nem igaz.
Belehazudik a képembe egy nyílvánvaló dologról. 6 hónapos babám is ott van velem.
Szóltam, hogy feljelentem, de valami ketyója lehet az ürgének, mert csak azt hajtogatja dadogva, hogy ez nem igaz, hazudok. Elengedném a kutyám, de 2 kutya ellen esélytelen.
Hogy tudnám bizonyítani? Rugdossam meg a kutyákat? Már arra is gondoltam, hogy bottal nekikmegyek és azt mondom hogy engem támadtak meg. (ami részban igaz is, és a gyerkőcöm is nagyon féltem).
Lakott területen belül pórázon kell vinni a kutyát tehát jelentheted a jegyzőnek.
Bocs, hogy pontosítanék, de mit jelent az, hogy megtámadják a kutyád? Azt, hogy odajönnek hozzá? Mert gyakran tapasztalom, hogy kisebb kutyák gazdái már azt is támadásnak veszik, ha a kutyáim játék közben túl közel futnak hozzájuk.
Mivel sérülésről nem írtál ezért kérdezem., Nem lehet, hoyg egyszerűen ismerkednének csak te ijedsz meg tőlük?
Nem kistestű a kutyám. Egy 8 éves Golden Retriever kan kutya.
Nem játszani jönnek, mert nekifutásból morogva rohannak oda. Egy pumikeverék és egy németjuhász keverék.M ár állatorvoshoz is kellett vinnem 2 éve ezek miatt a kutyák miatt, átharapták a mancsát. Akkor csak annyit tudtunk meg, hogy be vannak oltva.
Másfelé nem tudom vinni, mert arra több a kutya a házaknál is és felcsaholják az egész utcát.
Az önkormányzatnál dolgozik egy barátom és ő mondta, hogy tanukat kell hoznom. A nálunk lévő teniszpark gpndnoka is jelen volt, de ő nem akar belekeveredni...
És attól is tartok egy kicsit, hogy megmérgezi a kutyám:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!