Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáktól való félelmet le...

A kutyáktól való félelmet le lehet győzni? Hogyan?

Figyelt kérdés
Nem kedvelem a kutyákat és eléggé tartok is tőlük, pedig még soha nem harapott meg kutya. Emlékszem mindig is féltem bemenni olyan lakásba, házba ahol kutya volt, akármilyen szelíd is, de még a kerítés előtt is utálok elhaladni ahol kutya van. Megijesztenek a hangos ugatással és félek a harapástól is. Ahol lakunk elég sok kutya kóborol az utcán, mindig félek amikor megyek az utcán és szembe találom magam eggyel, vagy ha valaki sétáltatja akkor is. Mindig csak macskáim voltak, kutyám sohasem. Segítene ha lenne nekem is saját kutyám hogy megbarátkozzak velük? Elég tipikus macskás személyiség vagyok.:)
2013. jún. 11. 18:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én azt bírom a kutyaszakértők mindig ilyen jóhiszeműek, úgy gondolják hogy a kutya az valami felsőbbrendű mindent megértő lény aki soha nem agresszív, minden jelből komoly gondolatrendszert vezet le, hogy most a gazdám egy pancser stb.. egy 10 hetes kutya.. ez nem így megy, még ha összecsinálja magát akkor se fogja pancsernek gondolni, valszeg azt észre se venné, ha nem járna szaggal az összecsinálás :O

az meg hogy rá ront egy másik kutya.. nem olyan biztos ám az hogy játék. az én kutyámat igen is nem egy kóborkutya támadta meg. rohadtul megharapták és kötve hiszem hogy jáááátéééék volt.. én bizony a 10 hetes németjuhászt felkapnám az ölembe.

2013. jún. 11. 20:05
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát igen, én sem hiszem hogy diploma kell egy kutya tartásához...
2013. jún. 11. 20:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Szerintem az segítene, ha lenne kutyád, de ez nem jó ok arra, hogy vállalj egyet.

Amúgy én is mindig is macskás voltam és tipikus macskás személyiségnek tartottam magam, de aztán egyszer csak elkezdtem vágyni egykutya után, és most már azt mondom, hogy kutyás személyiség vagyok. :)

2013. jún. 11. 20:52
 14/20 zsuzsabazsa ***** válasza:

Mint a mondás is mondja "kutyaharapást szőrével" lehet gyógyítani.

Szerezz magadnak egy kölyök kutyát ami kb közepesre nől meg. Így nem lesz kicsi sem de nagy sem, mire megnől.

Mivel kölyök korától fogod nevelni nem fogsz tőle félni, és ahogy növekszik hozzá fogsz szokni a termetéhez.

Megszereted, melletted nől fel, megismered magát a kutyát. A viselkedését, szokásait. Később már taníthatod is komolyabb dolgokra ha akarod.

Kénytelen leszel levinni sétálni és ott találkozni fogtok másik kutyákkal is. Kicsivel naggyal.

Észre sem fogod venni, hogy már nem félsz a kutyáktól, mert megszokod.

2013. jún. 11. 21:23
 15/20 anonim ***** válasza:
A párom is félt a kutyáktól (bár talán nem annyira, mint te), úgyhogy bevállaltuk az egyik legnagyobb testű kutyát. Mostmár nem fél egyetlen más kutyától sem, sőt, azóta van belőle mégegy nekünk is. Ettől függetlenül nem javaslom, hogy terápiás céllal vegyél kutyát, az ugyanis egy életforma, és nem lehet lepasszolni, ha épp nincs kedved vagy időd rá. Sokkal inkább javaslom, hogy terápiás céllal keress jólnevelt, megbízható kutyákat, esetleg kifejezetten vizsgázott terápiás kutyát, akinek papírja is van róla, hogy nem bánt. :) Egy saját kutya felelősségét csak akkor vállald be, ha te magyad vágysz rá (na meg persze az egész család).
2013. jún. 11. 21:28
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Tudom hogy az állat nem játékszer, van 3 macskám, 2 nyulam, és egy papagájom.:) Természetesen ha vállalunk egy kutyust is akkor azt nem csak terápiás célból fogjuk tenni hanem mert életre szóló társat szeretnénk.:)
2013. jún. 11. 21:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Én is azt ajánlom, hogy először egy kutyasuliba látogass el. Ott a kiképző tud neked olyan kutyákat mutatni, akiktől nincs miért tartani. Elmagyarázharja neked a kutyák viselkedésének alapjait, így látni fogod, hogy igazából nagyon kevés kutyától kell tartanod.
2013. jún. 11. 22:52
 18/20 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező!

Olvastam a hozzászólásokat és az előttem hozzászólónak (aki mondta, hogy visszaadja a papírjait) teljes mértékben igaza van. Én nem vagyok kiképző, semmilyen papírom sincs róla, de a kutyák kommunikációjához szerintem értek vmennyit, régóta kutyázom, szeretem is ezt csinálni, vmennyi tapasztalattal is rendelkezek. Neked kell a kutyád vezérének lenni, ha kicsit is félsz a kutyától, akkor nem fog tisztelni és nem fog téged követni, nem fog rád hallgatni. Amíg ennyire rettegsz, nem javaslom, hogy kutyát tarts, mert rosszul fog elsülni. Inkább kérd meg az egyik hozzá értő kutyás ismerősödet, akinek jól nevelt a kutyája, hogy segítsen, menjetek el együtt sétáltatni hogy szokd a kutyák közelségét, kérd hogy mutassa meg az apróbb jeleket, mire kell figyelni. Persze ha van ilyen ismerősöd. Ha nincs akkor én a helyedben menhelyre mennék el először önkénteskedni, a lényeg hogy szokd a kutyák közelségét. De addig ne vállalj saját kutyát amíg van benned félelem. Meg lehet nézni, hogy a legtöbb ember aki kutyát tart fél a kutyájától, mert hogy mi van ha másik kutyával találkozik stb, ezt a kutya megérzi és nem fogsz neki tudni parancsolni.

2013. jún. 12. 14:38
 19/20 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó vagyok!

Ezt írtad fentebb:"Hát igen, én sem hiszem hogy diploma kell egy kutya tartásához..."

Diploma nem is kell egy kutya tartásához, de tapasztalat, hozzáértés az annál inkább. És ez az ami neked nincs, ezért ne vágj bele egyből a közepébe, hülyeség.

2013. jún. 12. 14:41
 20/20 Xela003 válasza:
Keresztanyám a tiédhez hasonló esetekke foglalkozik. Az öcsémnek is ő segtített a ugyanilyen problémájában. Biztos van valaki a családban, vagy az ismerőseid közte, akinek bent a lakásban kisméretű, szeelíd kutyája van. Na oda kell többet járni, es a kiskutyával összeismerkedni. Esetleg vidd le sétálni, játsz vele vagy hasonlók. Mikor megszoktad, jöhetnek a nagyobb méretűk, esetleg kinti kutyák. Próbálj elmenni egy kutyamenhelyre. Ha jószívvel viszonyulsz hozzájuk, nagyon hálásak tudnak lenni. És sose félj. A kutya csak akkor támad, ha megérzi, hogy félnek tőle. Ha mindezek után sikerül legyőznöd a félelmed, jöhet a saját kutyus is ;)
2013. jún. 12. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!