Miért nem tartják tiszteletben egyes póráz nélkül sétáltató kutyatulajok azt, ha valaki fél a kutyáktól?
Hát, pedig pl mifelénk rengeteg az olyan gazdi, aki póráz nélkül sétáltat, és nem tudja visszahívni a kutyát/nem akarja.
Ez az esetek 99%-ában egyszerű bunkóság, azok tesznek így, akiket nem érdekel saját magukon kívül senki.
Van olyan, hogy az ember irányítása alól váratlanul kikerül a kutya, s olyan dolgot tesz, amit úgy egyébként soha, mert pl általában totál nem érdeklik az emberek: nem lehet lehívni az adott emberről, mert valami nagyon erős ingert hordoz a kutya számára, amit a gazda nem is lát.
De ez valójában nagyon ritka.
Én még soha nem láttam utcán olyan póráz nélkül sétáló kutya-gazda párost, ahol, ha a kutya oda akart menni valahova/valakihez, akkor azt a gazda meg tudta/akarta akadályozni.
Ezzel nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy esetleg itt a gyik-en vannak olyanok, akiknek 100% behívható kutyájuk van, meg minden, de a tapasztalatom nekem az, hogy ilyen nincs, és nem is fogom elhinni, míg nem látom.
Szerintem is, aki manapság elengedi a kutyáját, az jólnevelt, behívható kutya.
Aki fél a kutyáktól, az meg ne nézzen rájuk, csak menjen el mellettük csendben. A legtöbb kutya tojik az emberekre, csak bóklásznak. Akkor mennek oda, ha az illető valamivel felhívja magára a figyelmet - pl. szemkontaktus, visongás, kutyához beszélés.
Legalábbis az enyém így működik.
Te vagy a kutya gazdája, neked kell nem útban lenni a kutyákkal másnak. Ugye nem szabályos póráz nélkül sétáltatni, szóval inkább hálásnak kell lenni, hogy leállnak vitatkozni és nem feljelentenek. Nem akarok nagyon szélsőséges lenni, van kutyám, sétáltatom, el is szeretném emngedni,de teljesen természetes hogy csak ahhoz engedem oda, aki szeretné, hogy odaengedjem.
Szóval kedves uccsó válaszoló, sajnos-nem sajnos a kutyától félő, kiabáló néninek van igaza, mert ebben az esetben nem ő a szabálysértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!