Miért nézik az emberek rosz szemmel ha póráz nélkül sétáltatom a kutyám láb mellett?
tudod vannak olyan emberek akik félnek a kutyáktól, tartanak tölük, vagy netán már harapta meg őket kutya... nekik mondhatod hogy bármilyen jól nevelet a kutyád és senkit se bánt, attól még félnek, még az olyan ebtől is ami inkább hasonlít egy plüss kutyára..
én a pókoktól félek, szóval átérzem a helyzetüket... anyukám barátja szokott "kinevetni" amikor látja hogy egy pici kis póktól is bepánikolok, hogy jah hát az csak egy pók meg ilyenek... ilyenkor anyum megjegyzi neki hogy ne "csúfoljon" engem, semmi "joga", mert ő ugyanezt csinálja mikor egeret lát..
szóval légy tekintettel másokra, és használj pórázt nem olyan szörnyü az
Mai sztori: Kiskutyám kennelköhögéses, ami ugye elég fertőző, de mozognia viszont kell. Előre félek, hogy jönnek a nem megkötött kutyák. Mire gazdi visszahívja és én mire lekommunikálom, hogy a kutya beteg, már ötször megfertőzte a másikat. Például ezért. És mert: a kutya bármikor megláthat bármit, ami miatt elszaladhat mellőled. Ha megtámadja egy kutya kevesebb lesz a kontrollod felette, el se tudod majd onnan hurcibálni. Ha egy kisgyerek, biciklis, futó meg fél, mert a kutyád nincs mgkötve, az már régen rossz.
Egyébként a normálisabb gazdák, akik póráz nélkül sétáltatnak, egy szó nélkül megfogják a kutyát, ha kisgyerek, futó, biciklis, vagy másik kutyás közeledik.
Mert sokan tényleg félnek tőle... Egy haverom úgy 90 és 185 cm, mégis retteg minden kutyától, mert gyerekkorában többször is megkergették akkor nagynak tűnő kutyák. Neki aztán magyarázhatod, hogy a tied nem fog nekirontani. Képes 15-20 kilós kutyáktól megijedni, ami már csak azért is nevetséges, mert az a kutya fizikailag sincs olyan helyzetben, hogy komoly kárt tegyen benne.
Olyan helyen sétáltasd póráz nélkül, ahol el is engedheted. Semmi értelme a város közepén villogni vele, hiszen úgysem futkározhat szabadon a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!