A kutyám rángatja a pórázt sétálás közben. Hogy tanítsam meg hogy láb mellett jöjjön?
Nekem is vizsla kutyám van de nekem csak szalad, menne előrébb és huzza a pórázt. Igazából nagyon sokat kell sétáltatni és a pórázt rövidebbre kell fogni hogy épp a lábad mellett menjen . Persze belehet vetni azt a módszert is hogyha kiviszed sétálni és monduj egy 3 perc mulva elkezdi rángatni a pórázt akkor beviszed a helyére és vezényszavakkal elmondani neki. Ezt megcsinálni egy jó pár alkalommal és tényleg megtanulja majd.
KITARTÁS! :DD
3 hónapos kutyát csak ne futtasson bringa mellett!!!
A fordulgatós módszerrel naponta többször rövidebb ideig gyakoroljatok. Még nagyon kicsi, ne várj tőle túl sokat!
3 hónapos kiskutyát nem szabad futtatni, se bicikli mellett, de te se fuss vele. Ízületek, csontnövekedés stb miatt.
Én nem vagyok a rángatós módszer híve( a fordulgatósnál ugye lefordulsz és rántasz egyet a kutya nyakörvén), főleg hogy a kiskutya már most tudja mi a dörgés, és inkább lecövekel, ha visszafordulok. Mi megállni szotunk, és addig nem megyünk tovább, míg ki nem lazítja a póráz, vagy amíg oda nem jön hozzám. Ezenkívül szoktam úgy, hogy megszagoltatom vele a jutifalatot, és a combom magasságában tartom, és úgy haladunk. Tudja, ha szépen jön mellettem, akkor megkapja.
4 hónapos a kiskutya, kb 2 hete sétál napi háromszor. Főleg lejtőkön még eléggé húz, de azért én látok javulást.
Ja és 1 méteres pórázon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!