Miért nézik az emberek rosz szemmel ha póráz nélkül
sétáltatom a kutyám láb mellett?
ma 20:51 nem írsz hülyeségeket!
Én is attól félnék, ha az én kutyámról lenne szó, hogy hirtelen elszalad-akármitől meg is ijedhet-
Én azon szoktam csodálkozni, amikor valaki nem figyel a kutyájára, s össze-vissza tekereg.Nem akarnék másokkal emiatt konfliktusba keveredni.
Ami inkább elszomorít, amikor azt látom, hogy nem képesek a kutyakakit összeszedni. Igényesség 0. Az ilyen emberek,ha lenne udvaruk sem takarítanák fel, vagy csak egyszerűen az utcán nem érdekli őket.
2013. máj. 1. 21:02
12/46 A kérdező kommentje:
Nem szoktam vele villogni..kb 15 percig sétál mellettem amíg leérünk a parkba vagy ahová éppen megyünk aztán futkározhat de akkor se megy olyan messzire..
13/46 A kérdező kommentje:
De ha ismered a kutyádat akkor tudod hogy mitől fél,mikor fordul meg a fejébe h elszaladjon és akkor megfogod..
Én vagyok az a bunkó ember,aki imádja a kutyákat,de harapott már meg "jólnevelt,lábmellettjön,mindigszótfogad" kutya,csak mert görénnyel voltam.És borította már fel a másfél éves fiamat egy hegyi medve méretű, neveletlen állat(a bunkó gazdájával),mert senki ne gondolja már,hogy ő majd pórázt ad rá,ha már megfékezni nem tudja,és ne képzeljem már,hogy majd a kijelölt kutyafuttatóba viszi,mikor a játszótér közelebb van.Ebbe is gondolj bele,mielőtt bunkózol másokat.
2013. máj. 1. 21:07
Tudom, most jön a lepontozó hadjárat, de az egyik kutyámra én sem teszek pórázt, csak nagyon ritkán. Őszintén szólva sokszor el is felejtem, ha csak leugrunk a töltésre, ami 3 percre van, oda fölösleges, aztán ha utána mégis kedvem támad csavarogni a városban, nincs nálam a póráz. Sosem volt még belőle konfliktusom, a 2-3 m-es körzetemben van vagy láb mellett jön. Általában megjegyzik, hogy milyen aranyos, jól nevelt kutya, sokan meg is simogatják. Múltkor egy kisgyerek is megsimogatta, mesélte utána az anyja, hogy eddig rettegett a kutyáktól, most meg tökre megtetszett neki az enyém:) Mikor pórázon van nincs ennyi interakció, mert csak kullog mellettem.
2013. máj. 1. 21:08
16/46 A kérdező kommentje:
oké de nekem nem szokásom játszótérre vinni a kutyámat..és igenis elég bunkók szoktak lenni mikor semmit se csinált szerencsétlen kutya csak éppen levegőt vett...
Ja, és én nem tartom bunkónak azokat az embereket, akik azt gondolják, hogy póráz kéne, megértem őket részben, de annyira azért nem hat meg, hogy változtassak is ezen szokásomon.
2013. máj. 1. 21:10
18/46 A kérdező kommentje:
Na végre valaki aki egyetért velem:))
Én imádom az állatokat, a kutyákat is.
Viszont jobb elkerülni a bajt. Mindenki azt mondja, hogy ismeri a kutyáját, s tudja mit mikor tesz, azok is ezt mondták, akiknek a kutyájuk gyereket mart halálra.
Honnan a lópikulából tudnám, hogy a következő másodpercben mitől fog megijedni, amit esetleg én sem veszek észre?
A másik meg, hogy tényleg van aki fél a kutyáktól, lehet egy rossz trauma érte.
Pl. én a kígyóktól félek, más a pókoktól. S nekünk magyarázhatnák, hogy nyugi nem bánt, sokkot kapnék ha a közelembe kerülne. Lehet van aki ugyanígy van a kutyákkal.
2013. máj. 1. 21:15
20/46 A kérdező kommentje:
De aki fél az pórázon is félni fog tőle, és amúgy a pórázt is kitudja rántani a kezemből, vagy akár el is szakadhat,szóval...
Kapcsolódó kérdések: