5 hónapos német juhászom morog rám de csak akkor ha nagyon finomat kap ami ízlik neki! Mit tegyek?
Addig, amíg félsz egy 5 hónapos kutya morgásától, nem is fog változni a helyzet.
Amikor morog, megfogod a nyakánál, vagy inkább a nyakörvénél, visszatartod és elveszed az ételét, és mondod, hogy nem! Majd később ismét odateszed és ne kapd el rögtön a kezedet.Mindez persze, csak akkor ér valamit, ha valóban túllépsz azon, hogy félsz egy kölyök kutyától. Van egy olyan érzésem, nem jó fajtát választottál.
Az előző kutyánk nekünk is ilyen volt (egy keverék, talán boxer NJ keverék lehetett) hozzá nem mindig lehetett odamenni de általában hagyta, a mostani kutyám (amstaff) tőle már a kezdetektől csináltam azt hogy hetente 1*-2* elvettem előle a kaját miközben evésben volt, szerencsére nem kellett semmit sem eszközölni, beletörődött, de ilyenkor amúgy ő a falkavezér és pont ez a baj.
Grabancánál kicsit (KICSIT) megrángatod, majd ha lenyugodott (pár perc elég szokott lenni) visszaadod neki a kaját, nem kell túl sűrűn ezt eszközölni, de ha rád morgott akkor másnap nem árt megismételni, ha egymás után 3-omszor is ezt csinálja akkor lehetnek gondok mindenesetre próbáld meg ezt először egy olyan kajánál amit annyira nem szeret vagyis aminél nem morog majd szép lassan a finomabb kajánál is, szerintem hozzá fog szokni. De amíg félsz addig gubanc lesz, mert megérzi.
Miért ne lenne tanácsos elvenni a tálját?
"Egy farkasokból álló falkában is mindig a falkavezér eszik először, és ha ő már jóllakott, akkor engedi a többieket is enni, hiszen elsődleges a falka túlélése"
Lehet, hogy a falkavezér eszik először, de ha már végzett és átadta a terepet, akkor ő sem kéredzkedik vissza, hogy ja bocs, még ennem kell..Nekik ez egy nem természetes helyzet, hiszen már lemondtál a kajáról, odaadtad neki, hát persze, hogy morog, hogy hé mit akarsz.
Én erre két dolgot vezettem be (nekem volt még nagyon kis korában ebből odakapás is, megjegyzem az én hibámból).
Egyrészt a Kérem szót, másrészt hogy kajánál ha közeledek és felnéz, akkor kap még valami finomat a táljába.
Mindenesetre jobb a békesség, én ha evés közben megyek oda hozzá, nem hátulról közelítek, és szólok neki, mondom a nevét. Felnéz, megcsóválja a farkát, aztán kap még a táljába. A kéremnél meg elveszek valamit tőle (pl. bikacsök), kap egy jutifalatot, és visszakapja a tárgyat. Van, hogy csak elcserélem valami másra, pl ha lenyúlt egy zoknit, akkor elkérem tőle, kap cserébe valamit, majd rámondom a zoknira hogy Hagyd. Vagyis az enyém, neked nincs vele dolgod.
5 hónapos ugyan mekkorát haraphat?
Van okod félni, mert eleve félsz egy kölyök kutyától, az meg érzi.
Nem kell neked az az NJ. Nagyon helytelenül választottál kutyát magadnak.
Gondold el: a legrosszabb, ami törtnhet az, hogy megharap. Na és akkor mi van? Nem kell majd amputálni a kezed, egy öt hónapos kutya pp csak elkezdte ledobálni a bébifogait. Ha megharapna, akkor megfogod, rádörrensz és bezárod valahova.
Egyébként nem kell ezt harapásig fokozni...csináljátok szépen fokozatosan. Ha a kutyádat meg leneveled a morgásról, akkor előjel nélkül fog harapni. Szóval én nem ütném meg, ha morog, viszont szóval korrigálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!