5 hónapos német juhászom morog rám de csak akkor ha nagyon finomat kap ami ízlik neki! Mit tegyek?
lehet én vagyok a hülye, de szerintem természetes ha morog a kutya evés közben, mert félti a kajáját.. nekem is német juhászom van (kettő) és az egyik mindig is morgott, mert félt, hogy elvesszük tőle, a másik kutyára is morog, ha a közelébe megy evés közben... a lány kutyus morog, a fiút nem érdekli :D, szóval mégcsak nem is ő a főnök..
szerintem is hagyd békén evés közben :D egyen nyugodtan szegény.
Az előző válaszolónak nagyon nincs igaza! Most még csak 5 hónapos a kutya, bár igaz, ilyenkor is elég nagy már, de mi lesz, ha megnő? Birtokolni fogja a játékait, az ételét... sőt! El is lophat ételt az asztalról, a konyhából, ahonnan tud, és ha megpróbálod elvenni tőle megharaphat. Most serdülőkorban van, a határait próbálgatja, a helyét keresi a falkában. Akadályozd meg, hogy uralkodjon feletted!
Olvasd el ezt az oldalt, ennél hasznosabb tanácsokat sehol se fogsz kapni:
Ne csinálj semmit!
Kialakul majd a bizalom, a kötődés, a kapcsolat kettőtök között, mikor abszolút te leszel a vezető és akkor már nem fog rád morogni. Ez nem úgy megy, hogy ma még nem vagy az, holnap meg már igen. Ez egy hosszú és mindennapos folyamat :)
Esetleg annyit tegyél, hogy a fele kajáját teszed csak a tálba, aztán a másik felét meg kézből adod. Amúgy meg ne baszogasd, hagy egyen nyugodtan. Nem kell rögtön rémeket látni, hogy jajj ha most morog mi lesz később.
Az én rotim 3 hónapos korában is rám morgott, ha olyasmit evett és piszkáltam :) Ez természetes. Azóta sokat változott a kapcsolatunk, megtanultam kommunikálni a kutyával, illetve folyamatosan tanulok és már nem morog, illetve én se hozom magam olyan helyzetbe ezzel kapcsolatban, ahol esélyt adhatok neki morogni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!