Hogyan kell viselkednie a kutyának mikor sétálni indulunk?
Én akkor viszem, amikor már kicsit fárasztottam, mert egyébként húzna, mint a veszett fene.
Ha szeret sétálni, akkor úgyis látod, hogy automatikusan megindul a kapu fel, amikor te is.
Akkor menjetek sétálni, mikor Te kijelented, hogy séta idő van :D Odahívod, de csak akkor rakod rá a nyakörvet-pórázt, mikor nyugodt és engedelmes. Már a séta elején Te lépj ki előbb a kapun/ajtón és a kutya csak hívásra menjen ki. Nyugodtan, laza pórázon sétáljon melletted.
Nálunk kert ellenére napi két séta van, de a reggeli gyakran csak 5 perc pisi-kaki az utca túloldalán. Ha hívom a fojtó csörgése közben, megjelenik farkcsóválva és vigyorogva, vagy csak tudomásul veszi és engedelmesen odajön :D sokszor ilyenkor még elvonul utána a házába és az ajtó zárásakor és/vagy hívásra mászik csak elő :)
Reggeli pisi-kaki "sétán", mikor se nyakörv, se semmi, akkor úgy kell kiparancsolni a kertből és egy pisilés után már rongyolna is a kertbe :D ma reggel is kiparancsoltam a házából erélyesen, utcán elintézte amit kellett és már rohant, kinyitotta a kaput és ment a kertbe. Viszont este már a készülődésemkor megjelent nyüszögve, hogy séta-séta :)
Késő esti pisilésnél télen úgy kellett kirugdosni a lakásból...most meg örömmel pattan fel alvásból is :D
Akkor vidd sétálni mikor itt az ideje.
Tök mindegy, hogy éppen a foteljában van vagy nincs.
Hogyan kell viselkednie?
Ásítozik, esetleg megrázza magát, nyújtózkodik, felélénkül.
Egyszóval felkészül a sétára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!